Lyt til artiklen

Din iPhone har en supersmart feature, hvis du er så uheldig at komme til skade. Selvom du har forsynet telefonen med en kode, så kan du give andre mulighed for at få adgang til vigtige informationer, hvis du besvimer, bliver kørt ned eller falder om med en blodprop.

App'en hedder 'Sundhed' og har et hjerte på ikonet.
App'en hedder 'Sundhed' og har et hjerte på ikonet.
Vis mere

Alle iPhones er forsynet med en app, der hedder Sundhed. Via denne app kan du give eksempelvis læger hurtig adgang til vigtig viden om dig - for eksempel om du har allergi, tager medicin, er organdonor eller andre vigtige oplysninger, der er relevante i en nødsituation. Du kan også oplyse om, hvem der skal ringes til, hvis du er kommet til skade.

Når du går ind i app'en og vælger Nødinfo, kan du registrere de oplysninger, som du mener, skal være tilgængelige for andre. Oplysningerne vil være til at se, uden at man skal kende din kode til telefonen.

Når man tænder telefonen, skal man trykke på 'Nødsituation' på tastaturet.

Herefter vil 'Nødinfo' stå nederst i venstre hjørne - men kun, hvis du har valgt at gøre nogle oplysninger tilgængelige.

Du bestemmer helt selv, hvilke oplysninger, andre skal kunne få adgang til uden at kende din kode.

Det kan være oplysninger om dit helbred, hvis du har nogle særlige lidelser som for eksempel epilepsi, astma, allergier eler andet. Det kan også være oplysninger om, at du tager kraftig blodfortyndende medicin eller andet medicin.

Du kan også via app’en oplyse om, hvilke personer, der skal kontaktes, hvis der sker dig noget.

Og nu vi er ved ulykker og hjælp, så husk også alarm 112-app'en, der viser alarmcentralen, præcis hvor du er, hvis du får brug for hjælp, eller skal skaffe hjælp til andre.