En video i USA har skabt en hed diskussion omkring forældrenes rolle over for deres børn. I videoen ses et treårigt barn, der bliver ved med kalde sin mor for Linda, som er hendes fornavn.

Wall Street Journal påpeger, at det er en stigende trend i USA, at børn kalder på forældrene ved deres fornavne. Også medier som Fox News og MSN har taget debatten. Sådan foregik det også tidligere i Danmark, mener seniorkonsulent i Dansk Sprognævn Anita Ågerup Jervelund.

- I 1970'erne var der en stærk tendens hos især de frigjorte, der sagde fornavne til deres forældre, hvis man var moderne.

Selv om det tidligere var en tendens i Danmark, mener hun ikke, at der er ligeså mange, der gør det i dag.

- Det er slet ikke ligeså almindeligt i dag at kalde sine forældre ved fornavne, som det var i 1970'erne. Det var den tid, hvor man gik fra 'de' til 'du', og hvor man begyndte at at bruge fornavne til lærerne i skolen, fortæller Anita Ågerup Jervelund til bt.dk.

Avisen Wall Street Journal har analyseret på den amerikanske video og mener, at forældre har mistet autoritet blandt deres børn. Men det er familievejleder Lola Jensen slet ikke enig i.

- Forældrene har lavet et bevidst valg, om de vil have deres børn til at kalde dem ved fornavn eller for 'mor' og 'far'. Derfor kan jeg slet ikke genkende, at forældre har mistet autoritet, siger hun.

Hun mener i stedet, at danskerne endnu ikke har vænnet sig til, at børn kalder deres forældre ved fornavne.

- Der er en signalværdi i ikke at kalde sine forældre for 'mor' og far'. Men det er helt op til forældrene, hvad de vælger at gøre. Folk har bare endnu ikke vænnet sig til det, fortæller Lola Jensen.

Hvad kalder I hinanden i din famile - og betyder det noget? Deltag i debatten på vores facebook-side.