Dansk Folkepartis viceborgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune Anne Møllegaard Mortensen kan ikke se problemet i en fire-stjernet luksusmiddag på 80.000-kroners sparemøde.

- Jeg kan ikke se, hvordan vi skulle gøre det anderledes, fordi det er vigtigt. Der skal jo meget til at få skubbet sådan et budget i gang. Det er jo ikke småting, det handler om. Jeg skal ikke kunne sige, hvad det koster.

LÆS OGSÅ:

Når de ældre skal spise vakuum-mad, er det så rimeligt, at I politikere skal have ostebræt til 3.600 kroner til natmad og to-retters menu bestående af friske lokale råvarer?

- Det vil jeg slet ikke udtale mig om

Du har jo været med til at spise det…

LÆS OGSÅ:

- Det kan slet ikke sammenlignes. Det tror jeg også, skatteborgerne kan se.

Nu har jeg talt med en skatteborger – kommunens borgmestersekretær gennem 25 år – som selv har deltaget i de her møder. Hun har lidt svært ved at forstå, hvorfor I ikke behandler jer selv på samme måde, som I behandler de ældre. Kan du følge hende?

LÆS OGSÅ:

- Det skal jeg da gerne gøre fremadrettet, hvis det skal være kravet. Jeg har ikke noget imod at spise de madpakker, vi har valgt at give de ældre.

Hvorfor betalte I ikke i det mindste selv for jeres alkohol?

- Jeg drikker ikke alkohol, når jeg er til møde. Jeg vil slet ikke mig udtale mig om det. Jeg er på arbejde. Prøv at høre, det her omhandler de ældres ernæring. Uanset om vi havde sparet penge, eller det havde kostet os, så havde vi gjort det. Det er ernæringsmæssigt bedst for den ældre.

Hvis det er så nærende, hvorfor spiste I det så ikke selv på det her møde?

- Det skal jeg overhovedet ikke svare på. Jeg har ikke flere kommentarer.