Lyt til artiklen

Forleden havde Dansk Folkepartis pressemedarbejder Helene MacCormac en rigtig skidt dag på kontoret.

Ved en fejl sendte hun en intern mail ud til store dele af pressen med nedsættende ytringer om "ekstremistiske homoseksuelles fraktionsgrupper", men DF-medarbejderen er langt fra ene om at have dummet sig på mailen.

Fagforbundet HK oplever i stigende grad, at medlemmer kommer i knibe fordi de - bevidst eller ej - sender mails, de aldrig skulle have sendt, skriver JydskeVestkysten fredag.

- I de senere år har der været mere og mere, fortæller Jeanette Hahnemann, der er juridisk konsulent i HK.

Det kan for eksempel være brok over chefen, der i stedet for at havne i kollegaens indbakke lander hos chefen.

- Eller sjofle tegninger eller billeder, som man nok ville sende til én person, men så kommer til at sende til nogle andre, og det kan få nogle meget uheldige konsekvenser, siger Jeanette Hahnemann.

Selvom mailen og jargonen betragtes som en harmløs spøg af afsenderen, kan det betragtes som sexchikane af den forkerte modtager.

- Det kan gøre, at den person, der føler sig krænket, kan kræve en godtgørelse i henhold til erstatningsansvarsloven. Det vil sige, at pludselig kan man stå der og skal til at betale en godtgørelse, fordi man kom til at sende noget forkert, siger Jeanette Hahnemann.

I andre tilfælde har HK-medlemmer bevidst skrevet en mail til chefen og trykket "send", selvom de måske nok burde have talt til ti og læst teksten igennem en ekstra gang.

- Vi har haft sager, hvor folk er blevet bortvist af deres arbejdsgiver, fordi de i ren frustration har sat sig ned og skrevet, at det chefen har gjort er fuldstændig hen i vejret, siger Jeanette Hahnemann til Jyske Vestkysten.