Restaurant Vejlegården, der befinder sig midt i en opsigtsvækkende arbejdskamp, får nu støtte fra en uventet kant

Frihedskæmpernes Veteraner, en forsamling af tidligere frihedskæmpere fra Anden Verdenskrig, mener, at restaurantens kamp for retten til at organisere sine ansatte, som de har lyst, også er en kamp for frihed.

'Foreningen af Gamle Frihedskæmpere 1940-45 støtter Vejlegården og opfordrer medlemmerne til at frekventere Vejlegården, gerne med frihedskæmper armbindet,' skriver et medlem af foreningen, 88-årige Poul Sveistrup, der selv bor i Vejle, i en annonce.

- Vi er blevet enige om at markere os i denne sag og vinke med flaget. Det minder om diktatur og censur, at 3F vil diktere, hvordan restaurantens medarbejdere er organiseret, siger Poul Sveistrup.

- Tiden er løbet fra, at fagbevægelsen blander sig på den måde. Det er usmageligt. Og derfor opfordrer vi vores medlemmer til at komme på restauranten iført frihedskæmpernes armbind. Men vi er jo noget oppe i årene, siger Poul Sveistrup.


Sagen begyndte, da spisestedet Restaurant Vejlegården opsagde sin overenskomst med 3F til fordel for Kristelig Fagforening, Krifa. Efterfølgende har 3F blokeret spisestedet på forskellig vis, og senest har fagforeningen truet den lokale avis, Vejle Amts Folkeblad, med, at de ansatte på trykkeriet nedlægger arbejdet, hvis Restaurant Vejlegården annoncerer i avisen. Det har fået avisen til at stoppe spisestedets annoncering.