Øverst ses den danske imams udtalelse om, at jøder stammer fra aber og grise. Udtalelsen møder stor kritik fra Venstre, der opfordrer imamen til at rejse ud af Danmark.

Den fynske imam Muhammed Khaled Samha, der i en prædiken kalder jøder for efterkommere af aber og grise, møder nu stor kritik fra Venstre.

Inger Støjberg (V), politisk ordfører for Venstre, er helt uforstående over for imamens udtalelser:

Læs også:

- Han skulle være et forbillede for danske muslimer og også forestille at være lærd, derfor forstår jeg simpelthen ikke, at han siger, som han gør.

Ifølge Inger Støjberg bør Muhammed Khaled Samha slet ikke være i Danmark, og derfor opfordrer hun ham til at forlade landet.

- Jeg vil gerne have at vide, hvilket opholdsgrundlag han er på i Danmark. Jeg tror ikke, at han er lige til at sende ud af Danmark, så jeg vil opfordre ham til selv at rejse sin vej, fordi han hører ikke til i Danmark, siger hun.

Læs også:

Muhammed Khaled Samha siger i sin prædiken, der er blevet lagt ud på The Times of Israels hjemmeside:

- Hvordan kan vi eller andre fri og troende muslimer acceptere delingen af Palæstina med en bande jøder, der stammer fra aber og grise?

Venstre-ordføreren frygter, at imamens prædikener vil resultere i, at unge muslimer får 'et fuldstændigt forskruet tankesæt'.

Læs også:

Juridisk ekspert Jacob Mchangama, der er direktør for tænketanken Justitia, vurderer, at den danske imams udtalelser kan danne grundlag for en racismesag mod ham, fordi imamen udtaler sig nedværdigende og forhånende over for jøder.

Muhammed Khaled Samha siger ikke kun, at jøder stammer fra aber og grise, men påpeger også, at der vil komme en dag, hvor muslimer vil dræbe jøder.

- Palæstina har været og vil altid være islams land. Det er islams land - et helligt og velsignet land. Det er stedet for den store kamp, hvor muslimerne vil bekæmpe jøderne. Træerne og stenene vil sige: Muslim, Allahs tjener, der er en jøde bag mig. Kom og dræb ham, lyder det i prædikenen.

BNB