Se og Hør-skandalen, som BT afslører mandag, ryster landets politikere på Christiansborg.

- Storbritannien satte med 'News of the World' medieskandalen globalt fokus på mediers ulovlige overvågning af kendte. Hvis BT’s historie om Se og Hørs påståede ulovlige overvågning af såvel de danske kongehus, kendte som politikere, købt for sorte penge hos en ansat i NETS/PBS er korrekt, så føjer Danmark et nyt kapitel til overvågningsskandalerne hos medier, der i deres jagt på nyheder organisationer tilsidesætter alle basale regler og principper, skriver Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby, i en mail til BT.



BT skriver mandag, at ugebladet Se og Hør, ifølge en ny bog, der udkommer tirsdag, i mindst fire år - fra 2008 til 2012 - ulovligt har overvåget kendte og kongeliges kreditkort. På den måde har Se og Hør kunne afsløre, hvor kendte og kongelige har været på ferie, hvad de har brugt af penge osv. 
 
-  Det er fuldstændig uacceptabelt, hvis en medarbejder hos NETS har udleveret endda meget private data til Se og Hør på en række kendte mennesker og modtaget sorte penge som betaling herfor. Vi lever i en retsstat, og man skal naturligvis kunne stole på, at ens private data ikke bliver misbrugt. Håndtering af betalingskort og de mange data, der følger med er en tillidssag. Derfor er justitsministeren nødt til at undersøge sagen til bunds, så vi kan få fuld klarhed over, hvad der er foregået, om det har fundet sted eller om der er tale om påstand uden hold i virkeligheden, skriver Trane og fortsætter:

 

- Jeg har bedt Justitsministeren om at undersøge sagen til bunds og sikre, at både Justitsministeriet og Politiet laver en grundig undersøgelse af sagen. Vi skal ikke kun have fuldt overblik over, hvad der er foregået, og have de involverede personer stillet til ansvar for deres handlinger, hvis det viser sig, at historien er rigtig. 

Ellen Trane Nørby oplyser til BT, at har stillet paragraf 20-spørgsmål til justitsminister Karen Hækkerup (S) om sagen.