Venstre i Fredensborg Kommune opfordrer bestyrelsen for boligområdet Egedalsvænge til at ombestemme sig og opstille et juletræ. Ellers er partiet klar til at sponsorere et træ. Også Dansk Folkeparti tilbyder at betale for et træ.

Beboerne i det nordsjællandske boligområde Egedalsvænge skal have et træ. Det erklærer Thomas Elgaard, der er borgmesterkandidat for Venstre i Fredensborg Kommune.

I en pressemeddelelse betegner han det som »beskæmmende«, at afdelingsbestyrelsen har besluttet, at der ikke skal sættes et juletræ op i Egedalsvænge i år.

- Hvad baggrunden for afdelingsbestyrelsen beslutning er, kan vi kun gætte på. Men at man prioriterer eid-festen højere end juletræsfesten, har vi ingen sympati for. Integration er også at have respekt for hinandens traditioner, religion og holdninger samt at vise gensidig respekt, understreger V-kandidaten.

- Vi vil derfor opfordre afdelingsbestyrelsen til, at de ændrer deres beslutning.

Hvis afdelingsbestyrelsen ikke ombestemmer sig, er Venstres lokalafdeling klar til at sponsorere et juletræ, fortæller formand Niels Olesen.

- Det vil være ærgerligt at skuffe de mange børn og voksne, der har set frem til, at lysene tændes på juletræet, siger han.

Også Dansk Folkeparti er klar til at åbne partikassen og betale for et juletræ. Det siger Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen, til bt.dk.

- Vi vil meget gerne finansiere deres julearrangement. Vi retter nu henvendelse til dem. Det er simpelthen forrykt ud over alle grænser, og det skal ikke være sådan, at der er et boligområde i Danmark, hvor børn ikke kan fejre julen med et juletræ i området. Så det betaler vi gerne for, siger Martin Henriksen (DF) til bt.dk.

Ifølge Frederiksborg Amts Avis er det et muslimsk flertal i bestyrelsen for Egedalsvænge, der har besluttet, at der ikke skal bruges penge på juletræet. Til gengæld brugte man tidligere på året 60.000 kroner til en fest i anledning af den muslimske højtid Eid.

Både Konservative og Dansk Folkeparti har fordømt afdelingsbestyrelsen, der indtil videre ikke har ønsket at begrunde beslutningen om at droppe juletræet.