Lyt til artiklen

På tragisk vis blev filminstruktør Finn Nørgaard offer for det grusomme attentat, som i går rystede Østerbro i København og resten af Danmark. Hans bedste ven gennem de sidste godt 10 år, Thomas Bartels, fik den ulykkelige besked i nat.

»Med den kærlighed han havde til de mennesker, der står ham nær, vil jeg tro, at han har sendt dem nogle tanker,« siger Thomas Bartels smukt om sin bedste vens sidste minutter.

Læs også

Thomas Bartels har kendt Finn Nørgaard mange år, og de har været tætte venner i mere end et årti. Han beskriver ham som en utrolig nærværende og omsorgsfuld person. Et af de få mennesker, man kan stole på, og som havde en evne til at vende det triste til noget positivt.

»Han var et begavet og meget vidende menneske - han havde en holdning til mange ting, og var der en ting, der betød noget for ham, var det demokrati og ytringsfrihed - og at værne om det,« siger Thomas Bartels, som ud over at være bedste ven med Finn Nørgaard også var kollega.

Læs også:

Som instruktør interesserede Finn Nørgaard sig også for ytringsfrihed, og det var derfor, han var til debatmødet. Ifølge vennen var instruktøren meget optaget af udsatte grupper, og han var kendt for at bakke op om sager, han syntes, var gode. Men det, der skulle have været en lærerig eftermiddag i ytringsfrihedens navn, endte med at koste Finn Nørgaard livet.

Læs også:

»Han havde altid et øje på, hvordan andre havde det. Jeg mødte ham første gang, da skulle vi lave en film sammen om stress. Jeg var meget nervøs, men i løbet af få øjeblikke fik han mig helt ned på jorden - han gjorde, at jeg blev rolig og glemte alt om kameraer. Vi har været bedste venner lige siden. Han er en mand, man lytter til. En mand, man i høj grad har tillid til,« siger Thomas Bartels.