Stærkt troende muslimer fortæller, at PET-agenten Morten Storm forsøgte at lokke dem til at dræbe Kurt Westergaard

Tegneren Kurt Westergaard, der i 2005 tegnede profeten Muhammed med en bombe i turbanen, skulle skydes, netop da han trådte ud af et fitnesscenter i Aarhus.

Tre muslimer står frem i BT, og fortæller hvordan den nu erklærede PET-agent Morten Storm ville have dem til at skyde Kurt Westergaard.

Den dansk-bosniske muslim Adnan Avdic, der er kendt i det radikale dansk-muslimske miljø, fortæller hvordan Morten Storm i foråret 2007, mens de to delte lejlighed i Aarhus, kom med en detaljeret plan for likvideringen af Kurt Westergaard og forsøgte at få Adnan Avdic til at udføre den.

Drabet skulle ske foran et fitnesscenter i Viby ved Aarhus, hvor den kendte Jyllands-Posten tegner Kurt Westergaard trænede, og planen indeholdt både adressen på det aarhusianske fitnesscenter, tidspunkter for hvornår Westergaard trænede, og oplysninger om, hvordan han kom til og fra centret.

- Jeg fik en adresse på et fitnesscenter, oplysninger om, hvornår Kurt Westergaard kom og instrukser om at det var nemmere at skyde ham, når han kom ud af centeret. Morten Storm sagde, at jeg skulle gøre det, fordi han ville blive genkendt. Han kunne skaffe våben til at udføre drabet, siger Adnan Avdic til BT.

Hvis Morten Storm har foreslået drab har han brudt straffeloven, forklarer lektor i strafferet Trine Baumbach til BT, der understreger, at hun udtaler sig generelt.

- Det er i strid med agentreglerne og ulovligt, hvis PET i en sag ved, at dens civile agent opfordrer til forbrydelser. Hvis det viser sig, at en civil agent på egen hånd har tilskyndet til terror, så rejser det en principiel debat, om hvorvidt vi overhovedet skal have civile agenter, siger hun.

Adnan Avdic blev i 2005 fængslet for terror i den såkaldte Glostrup-sag, men blev i februar 2007 frikendt. Fire var tiltalt i sagen – en havde lavet et manifest om at oprette Al-Qaeda Nordeuropa og en anden var taget med 20 kilo sprængstof i Bosnien.

BT har forelagt anklagerne for Morten Storm, der ikke vil kommentere oplysningerne.

Hvad mener du?

Deltag i debatten under artiklen
 

KØB BT MANDAG OG LÆS MEGET MERE OM SAGEN: LÆS BLANDT ANDET:
* Se hvilke danskere, der også skulle dræbes
* Her er planen for de danske snigmord
* Storm søn i makabert show
* Westergaard: Jeg har godt hørt rygter
* Ekspert: Det er ulovligt