Det begynder at sne søndag eftermiddag, og snebygerne rammer først de sydvestlige egne af landet. Derfra breder det sig i løbet af eftermiddagstimerne og aftenen til hele landet. Foto: Steffen Ortmann
Det begynder at sne søndag eftermiddag, og snebygerne rammer først de sydvestlige egne af landet. Derfra breder det sig i løbet af eftermiddagstimerne og aftenen til hele landet. Foto: Steffen Ortmann Foto: Steffen Ortmann

Der er snevejr på vej til Danmark, og det bliver de sydvestlige egne af landet, der først får glæde af den vinterlige nedbør på søndag.

Der kan falde mellem fem og 10 centimeter sne, men da der samtidig er lagt op til kuling fra øst og sydøst, kommer der også snefygning, oplyser vagthavende meteorolog Olaf Mathiassen, DMI.

Det kan godt gå hen og skabe problemer i trafikken for de danskere, der søndag begiver sig af sted til familie og venner for at holde jul. Meteorologerne advarer også om, at der en overgang kan komme isslag, da temperaturen kan stige fra lige under til lige over frysepunktet.

Bræk-virus

Vinden tager dog af i løbet af søndagen, og dermed ophører fygningen. Det store spørgsmål er så, om sneen bliver liggende, og vi får en hvid jul.

Hvis en jul skal kaldes hvid, skal mere end 90 procent af Danmark være dækket af mere end en halv centimeter sne 24. december om eftermiddagen.

Men ikke meget tyder på, at det vil ske.

- En landsdækkende hvid jul er ikke sandsynlig. Størst chance for lokal hvid jul er der mod nord og øst, siger Olaf Mathiassen.

Han forventer, at juleaftensdag bliver skyet, måske med regn eller slud først på dagen mod nord og øst. I løbet af eftermiddagen og aftenen kommer der nedbør sydfra, mest som regn, men i de nordvestlige egne stedvis slud. Temperaturen bliver mellem nul og fem grader.

Bræk-virus

Juledagene ser ud til at byde på noget omskifteligt vejr med plusgrader om dagen, men nattefrost nogle steder. Der kan også falde regn.

Brit Osted Nielsen fra Vejdirektoratets Trafikinformationscenter råder på baggrund af vejrudsigten til, at man kører i god tid, hvis man skal holde jul langt væk hjemmefra.

- Tag afsted så tidligt om morgenen som muligt, for den værste trafik ligger mellem klokken 12 og klokken 20. Og hvis der så bliver sne, så vil jeg råde folk til at huske en skovl, et varmt tæppe og nogle fornuftige sko, lyder opfordringen fra Brit Osted Nielsen.

Det største pres på juletrafikken forventes lillejuleaftensdag samt 2. juledag og torsdag 27. december.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.