Nøgne træer uden blade ved en isdækket Esrum Sø.
Nøgne træer uden blade ved en isdækket Esrum Sø. Foto: Torben Christensen

Der er lidt at glæde sig til for de allermest kuldeforskrækkede danskere i den kommende weekend. For nok byder vejret undervejs på både regn og skyer over det meste af landet, men til gengæld kommer der også lidt varme ind over landet, fortæller Bill Vejdegren, vagthavende meteorolog ved DMI.

Hele weekenden bliver det mildt med dagtemperaturer på mellem fem og 10 grader. Især fredag og søndag kan det komme op og snuse til 10 grader, siger den vagthavende.

Og det er med at nyde varmen, mens den er der, for natten til mandag dykker det lidt igen.

- Natten til mandag bliver det lidt koldere, da vejret er ret klart, så derfor kan der godt komme nattefrost nogle steder, siger Bill Vejdegren.

Weekendens vejr begynder kedeligt fredag med regnvejr over det meste af landet. Det er således kun Bornholm, der - som det er set før - slipper for vandet. Men op af eftermiddagen stilner regnen atter af, og herefter vil det blot være skyet.

Også lørdag byder på skyet vejr, og også her vil det regne en smule, oplyser DMI. Til gengæld vil der være mulighed for at se lidt til solen, når søndagen melder sig.

- Søndag ser ret fint ud, og i løbet af dagen vil der nok er mulighed for nogen sol. Specielt i den nordlige og østlige del af landet, forklarer Bill Vejdegren.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.