På vegne af to tidligere medarbejdere trækker 3F nu restauratøren bag Vejlegården, Amin Skov, i retten for overtrædelse af arbejdsmiljøloven. De to var indtil i sommer ansat i Amin Skovs rengøringsselskab OL Gruppen. Ifølge den tidligere chef blev de grebet i snyd med timesedler, og han svarer nu igen med en politianmeldelse for bedrageri. (Arkivfoto)  
På vegne af to tidligere medarbejdere trækker 3F nu restauratøren bag Vejlegården, Amin Skov, i retten for overtrædelse af arbejdsmiljøloven. De to var indtil i sommer ansat i Amin Skovs rengøringsselskab OL Gruppen. Ifølge den tidligere chef blev de grebet i snyd med timesedler, og han svarer nu igen med en politianmeldelse for bedrageri. (Arkivfoto)   Foto: Torkil Adsersen

Den langvarige og stormfulde konflikt mellem fagforeningen 3F og restauratør Amin Skov fra Vejle bliver nu optrappet.

Tirsdag aften er det således kommet frem, at 3F på vegne af to tidligere medarbejdere har varslet en retssag mod Amin Skov, som nu politianmelder de to for bedrageri.

Mens konflikten hidtil har handlet om forhold på Amin Skovs restaurant Vejlegården, drejer den nye konflikt sig om vejlenserens andet selskab, rengøringsfirmaet OL-Gruppen.

Her har to medarbejdere i perioder arbejdet langt flere timer end arbejdsmiljøloven tillader. Det har fået 3F til at varsle en erstatningssag, fortæller Amin Skov.

- Jeg må erkende, at de to har arbejdet flere timer end tilladt. Jeg vidste faktisk ikke, at der fandtes en grænse i lovgivning. Jeg har holdt et møde om sagen med 3F og havde håbet, at vi kunne finde en fredelig løsning, men det mener jeg slet ikke, 3F har vist interesse for. Nu skriver deres advokater, at sagen må klares i retten, siger Amin Skov.

Ifølge restauratøren har de to medarbejdere på grund af pengemangel selv bedt om de mange ekstra arbejdstimer, hvilket skal være dokumenteret i referater fra medarbejdermøder, som de to selv har underskrevet. Papirer, som ifølge Amin Skov er blevet forelagt for 3F.

- Jeg mener, papirerne beviser, at jeg har handlet i god tro. For mig at se, kører 3F kun den her sag, fordi de kobler den til Vejlegårds-konflikten, som intet har med den at gøre. Nu har jeg sammen med min advokat bedt Arbejdstilsynet om at komme med en uvildig vurdering af sagen for at finde ud af, hvad der er op og ned og rigtigt og forkert, siger han.

Begge de tidligere medarbejdere, der er samlevere, opsagde tidligere på året deres job hos OL Gruppen. Umiddelbart inden var de to ifølge Amin Skov blevet grebet i omfattende snyd med timesedler. En større kunde klagede således over, at de to brugte langt færre timer på rengøringen, end der blev betalt for, hvilket skal være blevet bekræftet af billeder fra selskabets videoovervågning. 

Ifølge Amin Skov har den ene del af parret siden erkendt, at der systematisk blev indberettet 18 ekstra arbejdstimer om ugen. Op til opsigelsen skal der være blevet forhandlet om en tilbagebetalingsordning for uretmæssigt udbetalt løn, men da dialogen nu er afbrudt, vil Amin Skov og OL Gruppen politianmelde de tidligere ansatte for bedrageri, siger han til BT. Værdiet af bedrageriet er ifølge Amin Skov foreløbig opgjort til cirka 90.000 kroner, men det beløb forventer han vil stige voldsomt, efterhånden som de tos timesedler bliver gennemgået.

Hos 3F afviser gruppeformand Tina Møller Madsen Amin Skovs forklaring om, at de to tidligere ansatte selv har bedt om de mange arbejdstimer. Hun mener i stedet, at de gentagne gange i løbet af de seneste tre år er blevet presset til at arbejde mere end 48 timer om ugen uden mulighed for hviletid og en ugentlig fridag.

- Dokumentationen for, at arbejdsgiveren har brudt loven er, efter vores opfattelse, nu så væsentligt, at vi har besluttet at gå rettens vej for at få en økonomisk godtgørelse, siger Tina Møller Madsen til Ritzau.

Hun afviser samtidig, at der er en sammenhæng mellem den kommende retssag og den langvarige konflikt mellem 3F og Restaurant Vejlegården, som har udløst demonstrationer og dødstrusler mod begge sider.

- Det er en ganske almindelig medlemssag, som vi har haft på bordet siden juli, siger Tina Møller Madsen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.