Weekendens snevejr skaber stadig problemer her mandag morgen.
Weekendens snevejr skaber stadig problemer her mandag morgen. Foto: Henning Bagger

Vejdirektoratets Trafikinformationscenter opfordrer bilisterne til at køre forsigtigt, når de skal på arbejde mandag morgen

Hvis du skal ud og køre i morgentimerne, så er det en god idé at køre hjemmefra i god tid, lyder det tidligt mandag morgen fra Vejdirektoratets Trafikinformationscenter.

Søndagens snestorm sætter nemlig stadig sit spor på de danske veje selvom snerydderne lystigt har arbejdet på at rydde de større veje for sne natten igennem.

- Vi opfordrer til, at man kører hjemmefra i god tid og holder sig orienteret om vej- og vejrforhold via medierne. Og så skal man selvfølgelig køre efter forholdene. Der kan ligge mere sne på vejene, end man umiddelbart lige kan se, siger Kenneth Andersen fra trafikinformationscenteret.

Ringsted

Så mange unge kan tvinges til snerydning

Der kan være pletvist sne- og isglatte veje over hele landet, men det er især nord- og nordøstjyderne samt sjællænderne og indbyggerne på Lolland-Falster, der skal være særligt agtpågivne, når de bevæger sig ud i trafikken, forklarer Kenneth Andersen. Her ligger der nemlig særligt meget sne, og det giver udover glatte veje risiko for fygning.

Vejdirektoratets Trafikinformationscenter melder, at natten til mandag er forløbet stille og roligt landets største veje og motorveje.

- Der har overhovedet ikke været nogen problemer. Der er ikke noget større at berette om, siger Kenneth Andersen.

DMI oplyser, at der kan falde mere sne mandag, især i de østlige egne, men der bliver ikke tale om samme mængde nedbør som søndag.

Dansk Autohjælp har indkaldt ekstra mandskab til at hjælpe danskerne på arbejde, og også Falck har forberedt sig på en travl mandag morgen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.