Efter 1.800 opkald fra nødstedte bilister søndag forventer Falck og Dansk Autohjælp, at telefonerne på vagtcentralerne vil kime endnu mere mandag.

Hvis der er travlt på en søndag, hvor folk ikke skal på arbejde, bliver der endnu mere travlt mandag. Sådan er logikken hos Dansk Autohjælp, der siden midnat har hjulpet godt 700 bilister i nød på de sneklædte veje og i de tilfrosne indkørsler.

- Vi forventer en rigtig travl mandag morgen, når vi skal have danskerne på arbejde. Får vi frost i løbet af aftenen og natten, bliver det rigtig travlt i morgen, det er der ingen tvivl om, siger vagtcentralchef Ellen Trolle.

- På vagtcentralen og på stationerne har vi allerede indkaldt alt det beredskab, vi har til rådighed, tilføjer hun.

Hos Falck er man også beredt på hverdagssne, fortæller pressechef Mikkel Andreas Beck.

- Holder sneen og fygningen sig i ro, er vejene nemme at rydde. Hvis det omvendt begynder at blæse op, går fygningen i gang, og falder der endnu mere sne, får vi også en travl dag mandag, siger pressechefen, der ikke er overrasket over dagens antal assistancer hos Falck, der sidst på eftermiddagen rundede 1.100.

- Det er forventeligt en travl søndag. Hvis det havde været en hverdag, ville det have været meget mere, siger han.

Flere steder i landet fortsætter sneen med at falde mandag, omend ikke i så voldsomme mængder som søndag. Især på Sjælland kan det dog skabe store problemer for morgentrafikken, fortæller Lars Henriksen, vagthavende meteorolog fra DMI.

- I løbet af natten trænger der kold luft ind over landet fra syd, så de steder, hvor nedbøren er gået over i regn og slud, vil få sne igen. Det gælder først og fremmest de østlige egne, og sammenholdt med temperaturer lidt under frysepunktet og jævn til frisk nordøstlig vind kan der komme problemer i morgentrafikken på Sjælland og på Bornholm, siger meteorologen.

I Jylland er det især den sydlige del, der får sne mandag, mens nordjyderne nøjes med enkelte byger. Solen truer endda med at titte frem.

- Det bliver en relativ ok dag i Jylland. Der kommer ikke så meget sne, men der er stadig problemer med vinden, som kan give fygning, siger Lars Henriksen.Temperaturerne vil holde sig lige under frysepunktet i det meste af landet bortset fra østersøregionen, der kan opleve plusgrader.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.