Danmarks 16. rigeste mand, stifteren af L'easy og ejeren af Inspiration, ejer nu ejendomme for næsten 1,5 milliarder kroner.

Han skød papegøjen, da han opfandt L'easy. I bogstaveligste forstand. Virksomheden, der sælger og udlejer hvidevarer og elektronik med nogle meget profitable afdrags- og leje-ordninger, som ofte gør, at kunderne ender med at betale flere gange så meget for varerne, har nemlig været så succesfuld, at den har gjort ham til en af Danmarks rigeste.

Men L'easy stifter, odenseaneren Niels Thorborg, har andre kort i ærmet, når det kommer til investeringer og måder at forøge sin formue på.

Gennem de seneste 20 år har han opkøbt ejendomme rundt omkring i landet. Først fordi han købte ejendomme til sine egne virksomheder - og siden fordi han begyndte at lede efter investeringsejendomme, som han kunne udleje til erhverv.

Og det har nu ført til, at den kendte erhvervsmand har ejendomme for næsten 1,5 milliarder kroner. Det skriver Dagbladet Børsen.

Thorborgs seneste køb er, ifølge Børsen, partikelfiltervirksomheden Dinex' fabrik i Middelfart, som avisen anslår, at Thorborg har måttet betale 'et stort tocifret millionbeløb' for.

Og der er god grund til, at den seneste investering blev netop på Fyn. Niels Thorborg, der eller selv er vokset på Vestsjælland, hvor hans forældre havde en købmandsgård, har nemlig udviklet et meget tæt forhold til Fyn og især Odense, hvor han har boet de seneste mange år - og hvor L'easys hovedsæde ligger.

»Vi kommer fra Odense og tror meget på Fyn. Vi har meget langsigtede briller på, og så er det også den rigtige strategi for os at være i ejendomsmarkedet,« siger han til Børsen.

Niels Thorborg begyndte sit erhvervseventyr med L'easy, da han stiftede virksomheden tilbage i 1985. Thorborg der dengang var 21 år og studerede afsætningsøkonomi i Odense tænkte, at der måtte være et marked for udlejning af vaskemaskiner per telefon. Han etablerede firmaet VaskRent ved siden af sine studier. Firmaet blev hurtigt en succes, og i 1992 tog det navneforandring til L'easy.

Hvidevareudlejningen  blev sidenhen udvidet til også at omfatte elektronik, og siden er selskabet blevet udbredt til både Norge og Sverige.

I 2008 købte Thorborg også Wupti.com, og i 2012 købte han isenkramkæden Inspiration. Thorborg valgte dog i 2015 ar sælge wupti.com til Dansk Supermarked. Desuden er Thorborg også aktionær i fodboldklubben OB, som han flere gange har støttet økonomisk.

L'easy omsætter i dag ifølge koncernens hjemmeside for 1,8 milliarder kroner årligt og har omkring 900 ansatte.

Niels Thorborgs formue blev i 2015 vurderet af Berlingske Business Magasin til at være på næsten seks milliarder kroner, hvilket ifølge magasinet gør ham til Danmarks 16. rigeste person.

Privat bor Niels Thorborg på en af Odenses mest mondæne adresser - nemlig på Langelinie. Thorborg bor i et kæmpe palæ på en grund, der ligger helt ned til Odense Å. Den 330 kvadratmeter store hvide villa har ti værelser, og blev i 2001 købt af familien for 9,6 millioner kroner. I 2011 blev den yderligere solgt via en familieoverdragelse til 5,8 millioner kroner.

Thorborg har tre voksne børn; Christina, Caroline og Christian. Hans to døtre blev i 2011 indsat som henholdsvis formand og næstformand i Thorborgs selskab, 3C Holding.