Det var langt over min grænse, lyder udmeldingen fra en pige, der var på rustur med Copenhagen Business School, CBS. På rusturen blev pigerne i en ’leg’ kaldt for ludere, skulle ned og sutte på en banan mellem benene på en mandlig medstuderende og sidde stille, mens der blev lavet sexbevægelser op ad dem.  

En pige, der har valgt at være anonym, har fortalt om hendes oplevelser på rusturen med CBS-holdet ’Business, Language and Culture’. På turens tredje dag skulle de nye studerende på en form for orienteringsløb, og her var nogle af posterne ifølge pigen særdeles krænkende og sexistiske. Det fortæller hun til Djøfbladet.dk.

Ved du noget om sagen? Var du med på turen? Så skriv til os på 1929@bt.dk

Det første tegn, på at der var lagt fokus på krop og sex, kom lidt inde i løbet. Her skulle de studerende lave en vagina af et kondom, to opvaskesvampe og et plastiskglas. Efter de havde lavet vaginaen, skulle de hælde olie i, hvorefter de skulle stikke fingrene ind i vaginaen. Men det var kun startskuddet til det, der flere gange var langt over den kvindelige studerendes grænse.

Pigerne skulle simulere oral sex på bananer, som drengene tog mellem benene.
Pigerne skulle simulere oral sex på bananer, som drengene tog mellem benene. Foto: Arkivfoto
Vis mere

»På samme post kommer bananerne så frem. To af drengene skulle stå med en banan mellem deres ben. To piger skulle så sætte sig på knæ og se, hvor langt de kunne få bananen ind i munden. Fyren står op, og pigen skal ned på knæ og ­simulere, at hun sutter hans pik,« fortæller pigen, der beskriver situationen som nedværdigende og sexistisk.

Hun fortæller også, at flere af de andre piger heller ikke var trygge ved det, mens drengene mest bare stod og fniste. Nogle af de simulerede blowjobs blev filmet.

”Fuck you! Luder, luder!”

Efter orienteringsløbet var der togafest med temaet kønnenes kamp. Pigerne sang en rapsang til drengene, hvor de svinede dem til. Drengenes modsvar var at råbe »Fuck you! Luder, luder!«.

»Mens vi var opdelte i køn, skulle drengene omtale kvinder som ludere og fortælle, hvilke tre piger på turen de helst ville have sex med. Kaldte de os for piger eller kvinder, så skulle de straffes ved at drikke, og jeg så også én, der fik smæk med en lineal,« siger pigen.

Pigen fortæller, at de skulle begrave stridsøksen senere på aften og mødes til spisning, men at der var nogle af drengene, der ikke rigtig formåede at komme ud af rollen igen.

»Endnu engang blev vi nedgra­derede til ikke at være jævnbyr­dige. I stedet blev vi til ting, som man kan have sex med, og som skal bedømmes ud fra, hvordan vi ser ud. Det er jo på ingen måder sjovt.«

Pigen slutter interviewet med Djøfbladet.dk med at fortælle, at hun og nogle medstuderende konfronterede rusvejlederne, uden de rigtigt gjorde noget ved det. Da hun får spørgsmålet, om hun ville være taget af sted, hvis hun vidste, hvad der skulle ske, er svaret nej. Hendes forventninger til livet på universitetet er blevet smadret.

»Jeg kom til universitetet med forventninger om, at det hele kører meget professionelt og ­ligeværdigt, og at det handler om at ­lære. Den forventning blev fuldstændig smadret ved at opleve det, jeg gjorde.«

Som følge af pigens udtalelser er CBS gået i gang med en intern undersøgelse. Hvis flere kan bekræfte historierne, kan det få alvorlige konsekvenser for de ansvarlige. Det fortæller rektor på CBS, Per Holten-Andersen, til Djøfbladet.dk.

»Hvis det her har foregået, så er det langt ud over, hvad nogen skal finde sig i, og også hvad CBS overhovedet kan acceptere,« siger Per Holten-Andersen, der også udtaler, at de ansvarlige kan risikere at blive smidt ud.

Per Holten-Andersen fortæller desuden, at han ikke har modtaget nogen direkte klager over rusturene, men at hvis én stødes på turene, så er det én for mange.

»Alle skal føle sig velkomne og behandles ordentligt,« slutter han.