En litauisk lastbilchauffør udsatte søndag middag både sit og andre bilisters helbred for alvorlig fare, da han i en heftig brandert valgte at tage noget af en slingretur på E45-motorvejen mellem Padborg og Kliplev. En køretur som kort efter endte brat.

En af de bilister, der overværede den vanvittige kørsel var Carsten Peine, der sammen med en kammerat var på vej til Vojens.

- Pludselig kommer den her lastbil ud på motorvejen ved Padborg-afkørslen, og jeg tænker bare, det her ender galt. Lastbilen - der kun kørte 50 km/t - slingrede jo rundt i alle spor inklusiv nødsporet, siger Carsten Peine, der alarmerede politiet og fulgte efter lastbilen.

VIDEO: Husker du at trække til højre: Her er trafik-fejlen der kostede 4.206 bilister en bøde på 1.000 kr i 2012

- Der var ingen, der turde overhale lastbilen, og på et tidspunkt drejer chaufføren endda af en afkørsel og holder stille. Men lige idet vi går op til førerhuset, hvor han sidder og dingler rundt, begynder han at køre igen.

Carsten Peine og vennen løber tilbage til bilen, kører efter og begynder at filme kørslen. Få minutter efter går det galt.

VIDEO: Så findes der måske karma: Vanvidsbilist kører galt efter sviner

- Han havde vel samlet set kørt et kvarters tid, da han som forventet mister herredømmet og kører galt. Hele lastbilen vælter, så vi kan ikke komme ind til ham i førerhuset, men vi kan se, at han er plørefuld.

Få minutter efter ankommer en ambulance og politiet til stedet. Vagtchefen hos Syd- og Sønderjyllands Politi Ole Aamann oplyser, at chaufføren straks blev anholdt og taget med ind til en alkoholtest.

- Den viste, at han havde en promille på 3,5, hvilket må siges at være ret højt, forklarer han.

VIDEO: Video chokerer i England: Skænderi mellem bilister endte helt galt

Motorvejen endte med at være spærret i flere timer, men chaufføren kom ikke noget til og blev derfor løsladt igen. Allerede klokken 23.45 samme aften var den dog gal igen, oplyser vagtchefen.

- Her får vi så et opkald om, at han nu vælter rundt ved en tankstation nede i Padborg. Vi sender en patrulje derned, hvorefter han opfører sig aggressivt overfor betjentene. så vi tog ham med på detentionen, hvor han får lov at sove rusen ud. Dagen efter sætter vi ham så fri igen, og han er nu forhåbentligt taget tilbage til Litauen.

Ifølge vagtchefen er det langt fra første gang, at østeuropæiske chauffører skaber problemer på E45.

- Jeg vil ikke sige, at vi har mange tilfælde, men allerede mandag havde vi da et tilfælde igen. Her var det så en rumæner, som var så beruset, at hans førerret straks blev inddraget.

Politiet fører ikke statistik over hvor mange udenlandske chauffører, der kører spritkørsel på de danske veje. En opgørelse fra Fagbladet 3F viste for nylig, at der siden jul og frem til 15. august fremgik 10 sager i de danske medier om spritkørsel hos udenlandske lastbilschauffører.

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN PÅ FACEBOOK HER