Kommunaldirektør beskyldte Vallensbæks borgmester for magtmisbrug. En rapport frikendte borgmesteren, og nu er kommunaldirektøren blevet fyret. Djøf kalder det urimeligt at udstede en fyring, inden Statsforvaltningen er klar med en afgørelse.

Kommunalbestyrelsen i Vallensbæk Kommune har fyret kommunaldirektør Bjarke Steen Johansen, skriver kommunen på sin hjemmeside.

Fyringen kommer efter en turbulent periode, hvor kommunaldirektøren beskyldte borgmester Henrik Rasmussen (K) for nepotisme og magtmisbrug. Efterfølgende fastslog en rapport, som kommunen fik udarbejdet med juridisk bistand fra Kommunernes Landsforening (KL), at der var tale om falske anklager, og det fik onsdag konsekvenser for kommunaldirektør Bjarke Steen Johansen.

2. viceborgmester, Søren Wiborg (S), kalder det en »trist sag«.

- Ansættelsesforholdet skulle afsluttes, og på det foreliggende grundlag fandt kommunalbestyrelsen, at der var tale om grov misligholdelse af ansættelsesforholdet fra kommunaldirektørens side. Derfor er eneste løsning en afskedigelse med fire måneders varsel, siger Søren Wiborg.

Kommunalbestyrelsen forventer ikke, at der kommer nyt frem i forbindelse med Statsforvaltningens behandling af sagen, men fagforeningen Djøf kalder fyringen »urimelig« og kritiserer desuden, at Bjarke Steen Johansen er blevet fyret før sagen er belyst af myndighederne.

- Det undrer os, at kommunen vælger af afskedige kommunaldirektøren samtidig med at Statsforvaltningen er i gang med at undersøge sagen. En sag hvor også ombudsmanden har meddelt, at han følger sagen, siger Henning Thiesen, der er formand for de offentlige chefer i Djøf.

Djøf mener, at den nu fyrede kommunaldirektør har handlet helt rigtigt i sagen, da han først henvendte sig til borgmester Henrik Rasmussen med sin kritik.

- Da dette efter hans opfattelse var resultatløst, henvender han sig, via sin faglige organisation, til kommunalbestyrelsen og sidenhen til Statsforvaltningen. Hvis man kan blive fyret med en begrundelse om grov misligholdelse for det, vil det være et kæmpe tilbageskridt for ønskerne om en åben og transparent offentlig sektor, siger Henning Thiesen fra Djøf.

Djøf vil afvente afgørelsen fra Statsforvaltningen, inden man tager yderligere skridt i sagen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.