Træt af vold og slagsmål i Koldings natteliv

Gennem påsken skabte flere grupper af unge somaliere ballade i blandt andet Låsbygade med vold og slagsmål. Nu foreslår ejeren af natværtshuset New York, Peter Jørgensen, at der oprettes et decideret forbud mod somaliere i Koldings midtby i aften- og nattetimerne.Det skriver Kolding Ugeavis.

Ejeren af værtshuset New York City i Kolding, Peter Jørgensen har fået nok. I løbet af påsken oplevede han, hvordan flere unge grupper somaliere terroriserede Låsbygade, var i slagsmål med hans udsmidere samt chikanerede og gennembankede flere gæster i gaden. Derfor vil han på den kommende generalforsamling i den lokale restauratørforening, gå på gaden med at usædvanligt og kontroversielt forslag. Han vil ganske enkelt have udstedt et forbud mod somaliere på midtbyens værtshuse.

- Jeg ved, det er barskt, men jeg vil foreslå, at vi for eksempel efter klokken 21 ikke vil se somaliere i midtbyen, siger Peter Jørgensen og tilføjer:

- I løbet af påsken har de terroriseret hele byen, har jeg hørt. Og her har de, når vi ikke har lukket dem ind, terroriseret gæster og slået folk ude på gaden. Man snakker om bandekrige i København. Det har vi ikke i Kolding, men vi er udsat for somaliere, siger den erfarne værtshusejer.

Kolding Ugeavis har fra anden side kendskab til en mand, der på vej hjem fra byen i påsken blev opsøgt og overfaldet ganske umotiveret af netop en gruppe somaliere. Manden vil af frygt for repressalier ikke stå frem med sin historien, hvilket Peter Jørgensen nikker genkendende til.

- Folk tør simpelthen ikke fortælle om det, siger han.

- Vi er ikke racister, men har man tendens til at blive det over for somaliere, skal man bare gå ind i restauratørbranchen. Vi ved, at mange ikke tør gå i byen mere, fordi de ikke vil generes af somalierne, og det skal vi have gjort noget ved, fastslår Peter Jørgensen om baggrunden for sit usædvanlige forslag.

BT har onsdag eftermiddag forsøgt at få en kommentar til forslaget fra politiet i Kolding, men lokalpolitiet var ikke at træffe.

LÆS MERE OM SAGEN PÅ KOLDING UGEAVIS HER