Få meter fra motorvejsrampen til E45-motorvejen i Padborg ligger OK-tanken. Her er de ansatte meget nervøse over det, de er vidner til.

- Nogle af de chauffører, jeg sagde god tur til meget tidligt i morges, dem ved jeg da godt, hvad de lavede i går. Og det var altså ikke bare en eller to øl, de drak, og de købte vel det sidste ved 21-tiden, forklarer Nicolai Køhler, der arbejder på tankstationen.

Det var netop fra rampen ved siden af OK-tanken, at en litauer søndag 14. september kort før middag kørte på motorvejen med en promille på 3,5. Få minutter efter kørte han galt.

Men selvom der kun skete materielle skader, forklarer Nicolai Køhler, at der generelt er nervøsitet i byen over den åbenlyse spritkørsel.

- Jeg ved da, at nogle af kollegaerne fra de andre tankstationer flere gange forgæves har forsøgt at få politiet til at komme, når de ser fulde chauffører. Men svaret er bare, at man ikke har ressourcer til at komme. Så når jeg kører på motorvejen og ser en lastbil hernede, så tænker jeg da en ekstra gang over, om jeg tør overhale den, siger han.

Bevidstløs af druk

Også hans kollega Katrine Petersen er på mærkerne.

- Det er rigtig ubehageligt at skulle forbi dem om aftenen, når det er mørkt. De står jo langs vejen og drikker, og nogle gang råber de efter én. Jeg har også set en chauffør være så fuld, at han nærmest lå bevidstløs på gaden, hvordan kan han nå at sove den ud? Jeg fatter ikke, at der ikke er nogen, der gør noget. meg