Hun er hele Danmarks Matador-mor, men i hjemmet har Lise Nørgaard haft svært ved mor-rollen. I bogen ’Lise Nørgaard – De første 100 år’ fortæller hendes døtre om det svigt, de oplevede i deres opvækst.

Den 99-årige Lise Nørgaard er kendt som manuskriptforfatter på tv-klassikeren ’Matador’ og for bogen med erindringer ’Kun en pige’. I en ny bog får vi dog kendskab til en anden side af den succes, vi kender ude fra. I bogen står døtrene, Dorte Flindt Myhre, Bente Flindt Sørensen og Anne Flindt Christiansen, frem og fortæller lidt om, hvordan Lise Nørgaard har været i rollen som mor:

»Vores mor har altid haft det svært med følelser. Hun ønsker ikke at blive involveret i følelsesmæssige spørgsmål. Hun kan faktisk blive helt utilpas og kold derved, og derfor har vi aldrig brugt hende i situationer, hvor vi har haft behov for støtten,« står der i bogen.

Lise Nørgaards døtre, Dorte Flindt Myhre, Bente Flindt Sørensen og Anne Flindt Christiansen er sammen om udtalelsen. Ud over pigerne var Lise Nørgaard også mor til Christian Nielsen, der døde af kræft i 1999.

I et interview med Ekstra Bladet har den kendte forfatter sagt, at hun var klar over at minderne ikke kun var rosenrøde.

»Jeg vidste det godt. De skal have lov at mene, hvad de gør, og hvis de ser sådan på det, er det da i orden. Jeg kan sådan set godt forstå, hvordan de har det,« siger Lise Nørgaard til Ekstra Bladet.

til brug i magasin søndag
til brug i magasin søndag Foto: bogomslag
Vis mere

Lise Nørgaard fylder 100 år den 14. juni. Bogen om de første 100 år af Lise Nørgaards liv udkommer den 3. maj 2017.