En syrisk flygtningefamilie på fire slog torsdag nat lejr foran indgangspartiet til Næstved Kommune i protest over den flygtningebolig, som moderen i familien, en 44-årig kvinde, er blevet anvist.

Det skriver Sjællandske Medier.

Sammen med 21 andre flygtninge ankom den 44-årige asylansøger, Najah Mohamed Hussein, for få dage siden til Næstved, hvor kvindens mand og parrets to sønner i forvejen bor.

Ved ankomsten blev den 44-årige asylansøger indkvarteret i en flygtningebolig i Næstved, men den beslutning er familien tilsyneladende ikke tilfreds med.

Derfor valgte familien natten til fredag at overnatte foran Næstved Kommune i protest mod kommunens beslutning – udstyret med et telt og ti flyttekasser.

Helt konkret mener Hussein-familien, at kommunen har svigtet med at finde en egnet bolig til moderen, der på grund af vejrtrækningsproblemer og pludselige besvimelser ikke er i stand til at bo sammen med en masse andre mennesker.

»Når de andre beboere laver stærk mad, giver røgen fra køkkenet, min mor problemer med at trække vejret. Hun er syg og kan ikke bo på Skyttemarksvej, men vi får ingen hjælp fra kommunen,« siger den ældste søn, 22-årige Allan Omar Hussein, til Sjællandske Medier.

Han siger også, at sagsbehandleren fra kommunen har opført sig aggressivt over for familien og som respons på familiens utilfredshed angiveligt har sagt, at familien »bare kunne bo på parkeringspladsen«. En opfordring, som familien altså efterfølgende tog imod.

Til Sjællandske Medier forklarer Næstved Kommunes integrationschef, Rebekka Helquist, at kommunen ikke får mange oplysninger på forhånd om de flygtninge, de modtager. Derfor har kommunen ikke haft kendskab til Najah Mohamad Husseins sygdom.

»Vi tilbyder altid en helbredscreening, når vi modtager nye flygtninge. Det får Najah Mohamad Hussein selvfølgelig også tilbudt. Hvis et lægeligt skøn viser, at hendes sygdom gør, at hun ikke bør bo med mange andre, som familien påpeger, vil vi selvfølgelig kigge nærmere på det og se, hvad vi kan gøre,« siger Rebekka Helquist til Sjællandske Medier.

Teltet og familien var væk igen fredag ved middagstid.