Er du træt af at pakke dig ind i halstørklæder, huer og handsker for at undgå at fryse for meget på morgenturen på arbejdet, så er der godt nyt. De næste dage kan du atter få varmen tilbage i kroppen. En særlig varme, der vil få temperaturerne til at stige gevaldigt, rammer Danmark.

Det oplyser både DMI og TV2vejret.

Mens temperaturerne den seneste tid har ligget på omkring fem grader i dagtimerne, vil de onsdag og torsdag stige til det dobbelte.

Og det skyldes nogle helt særlige omstændigheder, der sender varm luft over Danmark. Det oplyser Martin Lindberg, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

»VI har en sydvestlig jetstrøm, der kommer. Og så er der flere lavtryk på stribe, som kommer op over de britiske øer og op over Skandinavien,« siger han til BT og Metroexpress.

Allerede onsdag morgen vil de varmere temperaturer kunne mærkes. Ifølge DMI vil vestjyderne kunne stå op til en temperatur på omkring ti grader, mens hele landet vil blive varmet op i løbet af dagen, hvor temperaturen vil nå op omkring 12 grader.

Og der er endnu mere grund til at glæde sig – især hvis man hører til de kuldskære.

Også torsdag vil man kunne nyde godt af de varme temperaturer, men så er det til gengæld også slut.

»Det er kun to dage, hvor vi får rigtig, rigtig mild luft, og så bliver det køligere igen,« siger meteorologen.

Fra fredag vil temperaturerne atter falde, så vi får en dagtemperatur på omkring fem grader i løbet af weekenden.

Ifølge Martin Lindberg er det varmere vejr usædvanligt for november, hvor dagtemperaturerne i gennemsnit de seneste ti år har ligget på 8,2 grader.

»Det er betydeligt varmere end det plejer at være. Det sker ikke hvert år,« siger han og tilføjer:

»Havde det været et stykke inde i december, så havde det været ekstremt.«

Selv om vi snart nærmer os månedens afslutning og dermed begyndelsen på vintermåneden december, så er der intet, der tyder på, at den rigtige vinter lurer lige om hjørnet.

»Det kan blive køligere, og der kan komme byger og tøsne, og vi kommer ned på få plusgrader, men der er endnu ikke udsigt til noget regulært vintervejr,« siger Martin Lindberg.