USAs udenrigsministerium advarer amerikanske turister advares mod at opholde sig på Vesterbro og Nørrebro om natten.

Du skal undgå at opholde dig på Nørrebro og Vesterbro om natten. Så klar er beskeden fra USAs udenrigsministerium til de amerikanere, der måtte overveje at besøge Danmark, skriver metroxpress.

»Generelt er København en sikker by. Visse kvarterer indebærer dog en større trussel end andre. For eksempel bør man undgå Vesterbro og Nørrebro sent om aftenen,« hedder det i USAs officielle rejsevejledning.

Advarslen kommer som en overraskelse for overborgmester Frank Jensen (S), som på baggrund af metroxpress’ henvendelse vil forsøge at få ændret rejsevejledningen via den amerikanske ambassadør, Rufus Gifford.

»Det mest sandsynlige er trods alt, at man løber ind i en beruset hipster. Jeg har aldrig følt mig utryg nogen af stederne - heller ikke efter mørkets frembrud.«

Og selv på en mørk decemberaften er det da også svært at finde folk, der føler sig utrygge. På Sankt Hans Torv trækker en af de lokale på skuldrene, da han hører om den amerikanske advarsel:

»Jeg har oplevet flere slagsmål en enkelt aften i Hirtshals end i 25 år på Nørrebro,« lyder det tørt.

I Blågårdsgade sidder tyske Finn Matthiesen og Suzanna Franz på en café. De to studerende har været på besøg hos en veninde i Sverige og er lige ankommet til Danmark.

»Jeg kan slet ikke forstå, at det skulle være farligt her,« siger Suzanna Franz undrende.

Tværtimod har de følt sig helt trygge, understreger Finn Matthiesen.

»Da vi var på besøg i Sverige, skulle vi gennem skoven i Linköping. Det føltes langt mindre sikkert end her.«

På USAs ambassade i Danmark henviser pressechef Gavin Sundwall til, at der kun er tale om en vejledning, og at USA generelt karakteriserer København som en sikker by.

BNB