Lyt til artiklen

Både politi, brandvæsen og Søværnets Operative Kommando var i alarmberedskab, da en mand søndag morgen blev meldt druknet ved Ølsted.

En sommerhusgæst fik søndag morgen idyllen spoleret, da han fra sit sommerhus så en mand ligge livløs i vandkanten i Roskilde Fjord.

Omkring kl. halv ti søndag morgen, slog sommerhusejeren alarm til Nordsjællands Politi.

- Vi blev tilkaldt, fordi der lå en hvidklædt mand i vandet 50-100 meter ude i fjorden, siger den vagthavende hos Nordsjællands Politi til bt.dk.

Poltiet og brandvæsen rykkede hurtigt ud, og bad SOK om, at holde sig klar, hvis der skulle blive brug for ekstra assistance.
 
Men der blev aldrig brug for det store beredskab. Da politiet nåede frem kunne de konstaterer, at manden i vandet lå der ganske frivilligt og i den grad i live.

- Det viste sig, at det var tre strandjægere, der var på jagt. De lå i vandkanten på cirka 20 cm vand. Det var måske ikke så omsorgsfuldt overfor sommerhusgæsterne, der kunne blive bekymrede, men det er almindelig jagtadfærd, siger den vagthavende, som nåede at afmelde det helt store rykind af redningsmandskab.

- Jægerne har intet galt gjort. Og jeg synes borgereren reagerede helt rigtigt, lyder det fra den vagthavende.