Plastikkirurger hjælper flere unge til at få en perfekt krop, som kan leve op til de skønhedsidealer de kender fra reklamer og musikvideoer.

Hvis det kan fikses, hvorfor så ikke gøre det? Med den indstilling går et stigende antal unge til privatklinikker for at få lavet større bryster, fedtsugninger og andre forskønnende operationer, når de bliver myndige. Det er meldingen fra førende plastikkirurgiske klinikker, skriver Berlingske Tidende.

- Vi oplever, at de unge er meget åbne omkring det, de søger, og meget velorienterede om de muligheder, som findes. De synes ikke, det er forkert. De anser plastikkirurgi for at være en helt naturlig mulighed for at forbedre noget i deres udseende, som de ikke er tilfredse med, siger Sabina Gehrmann, adm. direktør for Akademiklinikken, der er Europas største klinik inden for plastikkirurgi og skønhedsbehandlinger.

Lektor Niels Ulrik Sørensen fra Center for Ungdomsforskning under Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, bekræfter, at de unge forholder sig kritisk aktivt til deres krop, og at løsningen for dem både kan være fitness og plastikkirurgi.

Hos foreningen Sex & Samfund er man ikke i tvivl om, at den tiltagende utilfredshed med kroppen skyldes det skønhedsideal, som unge fodres med i musikvideoer, på internettet og i pornofilm.

/ritzau/
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.