Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Odense Friluftsbad, der søndag blev hærget af en gruppe på 20-25 unge mænd og drenge, føler sig magtesløse i forhold til ballademagere.

Det fortæller Rune Bille, den daglige leder af friluftsbadet, til BT.

»Problemet er, at vi ikke kan gøre så meget, når det drejer sig om 20-25 stykker. Vi har tidligere kunnet snakke to til tre stykker til rette, men vi føler os magtesløse, når det drejer sig om så mange. Når vi har opbrugt de verbale værktøjer, og de stadig nægter at gøre, som vi siger, er der ikke mere, vi kan gøre. Så er det et arbejde for de sociale myndigheder og politiet,« siger Rune Bille.

Søndag sæsonåbnede friluftsbadet i Odense, der hvert år er en velbesøgt perle i den fynske hovedstad. Her var der gratis entre, og det havde trukket mange odenseanere af huse. Men idyllen blev hurtigt spoleret af en gruppe af unge ballademagere med anden etnisk herkomst end dansk. En 12-årig pige blev angiveligt udsat for seksuelle tilnærmelser, og de truede hende til tavshed. Et ægtepar blev angiveligt verbalt overfuset af drengene og valgte til sidst at forlade friluftsbadet. På vej ud til parkeringspladsen blev de ifølge vidner oppasset af drengene, der fortsatte med at overfuse dem.

Senere fik en 15-årig dreng stjålet sin mobiltelefon, hvorefter han blev udsat for spark på kroppen og knytnæveslag i hovedet. Fyns Politi bekræfter hændelsen med den 15-årige, og de skal have ham afhørt i den kommende tid, oplyser politiet.

Modtager hademails

Rune Bille er brandærgerlig over hændelsen. Friluftsbadet oplever, at antallet af besøgende er nedadgående efter episoderne i søndags. Han savner mere hjælp fra myndighederne, når så store grupper af ballademagere går amok.

»Lige så snart vores livredder så, at de kom så mange, så tog han kontakt til afdelingen for Center for Familier og Unge (CFU) i Odense Kommune, der sendte to personer. Men det kunne være en stor hjælp for os, hvis kommunen var herude permanent. Det tror jeg vil have en præventiv effekt,« siger Rune Bille.

Mange odenseanere forstår ikke, hvorfor Odense Friluftsbad ikke bare smed de unge drenge ud efter den første forseelse, fortæller Rune Bille. Han har således modtaget en del skriftlige henvendelser, bl.a. hademails, fra utilfredse borgere siden i søndags. En række odenseanere er decideret rasende over, at friluftsbadet ikke gjorde noget mere i situationen, fortæller han.

»Vi kan bare ikke gøre så meget ved det. Det er politiets opgave at skride fysisk ind,« siger Rune Bille.

Alle skal være velkomne - på én betingelse

Friluftsbadets ledelse har evalueret weekendens hændelser, og de har nu besluttet, at personalet skal uddannes bedre til at håndtere konfliktsituationer. Personalet indleder i uge 26 et kursus i konflikthåndtering, oplyser Rune Bille.

Kan du forstå, hvis jeres gæster føler sig utrygge efter hændelsen?

»Ja, det kan jeg godt. Det er en forståelig reaktion,« fortæller Rune Bille.

Men har I gjort nok for at weekendens hændelse kunne være undgået?

»Vi føler, vi har gjort, hvad vi kunne i forhold til de ressourcer, vi har. Hvis vi var bedre uddannet, kunne det måske have hjulpet,« siger han.

Hvad ville du sige til gerningsmændene, hvis du stod over for dem?

»Generelt vil jeg sige til vores gæster, at de skal være velkomne, hvis de kan opføre sig ordentligt«.

Fyns Politi oplyser torsdag, at de endnu ingen oplysninger har på gerningsmændene.

Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.