Knap to ud af tre unge vil hellere være »en god forælder« end at have »en fed karriere«, viser en ny undersøgelse. Der overrasker ekspert.

12-taller, relevant studiejob, professionelt netværk og det helt rigtige CV.

Samfundet fortæller de unge, at den rigtige uddannelse og karriere er vejen til et godt liv, men det lader til, at de unge ikke længere »køber« den livsfilosofi, skriver metroxpress.

Knap to ud af tre af de 17-20-årige foretrækker at være »en god forælder« frem for at have »en fed karriere«. Det viser en ny undersøgelse, som Copenhagen Business Academy har udarbejdet.

»Jeg ser det som en modreaktion på 00ernes forbrugsfest – nu er andre værdier på vej frem,« forklarer Niels-Henrik Møller Hansen, der er lektor på Aalborg Universitet København ved Center for Ungdomsforskning.

Han er forbavset over, at de unge vælger karriereræset fra til fordel for familielivet.

»Jeg havde forventet, at det var mere uddannelse og karriere, der var vigtigt for den aldersgruppe,« vurderer Niels-Henrik Møller Hansen, der tror, at den økonomiske krise har fået andre værdier til at blomstre op.

Et stramt budget kan altså have været med til at fremme familien som kerneværdi også blandt unge teenagere. Det er en ny tendens.

»Vi har overvejet, om der ville komme en modreaktion mod forbrug og karriere. Som ung hører man jo, at det handler om uddannelse og det rigtige arbejde,« siger ungdomsforskeren til metroxpress.

Andre læser også