Det danske flyselskab Jet Time blev reddet på målstregen (Modelfoto).
Det danske flyselskab Jet Time blev reddet på målstregen (Modelfoto).

En række gavmilde samarbejdspartnere er årsagen til, at det danske flyselskab Jet Time ikke må dreje nøglen om i første omgang.

Efter at være gået fire uger over tid har flyselskabet Jet Time endelig fået indleveret deres årsregnskab, og det viser ikke lutter sorte tal, skriver Finans.dk.

Med et underskud på hele 142 millioner står flyselskabet nemlig over for nogle seriøse udfordringer, hvis de fremover satser på at skulle have fly i luften. Heldigvis for Jet Time har långivere og leverandører tilført likviditet for mere end 200 millioner kroner.

Silhouette of airplane with a beautiful sky

Og det kan meget vel blive virksomhedens redning i første omgang.

Men betingelserne er skrappe, og derfor tillades der heller ingen svinkeærinder i genopretningsplanen, men det lader ikke til at bekymre bestyrelsesformand, Lars Thuesen.

Håndbabage

»Vi har det fornødne råderum til at gennemføre den plan, vi har lagt for at skabe en sund forretning,« siger han til Finans.dk

Henstand fra leverandører

Det er lykkedes for Jet Time at få henstand frem til 1. september 2017 på betalinger til deres leverandører af fly, hvilket udgør 118 millioner kroner, mens en kreditfacilitet har sikret virksomheden 135 millioner kroner.

Sidstnævnte vil være uopsigelig frem til september 2016, hvorefter långivere kan opsige kreditten, hvis Jet Time ikke betaler sine regninger, skriver Finans.dk.

File photo of Norwegian Air's Boeing 737-800 aircraft preparing

Det indeværende regnskabsår forventes ikke at byde på overskud, men 2016-2017 skulle afføde et stort overskud, forudser Jet Time.

Tidligere har Jet Time fået kritik for at ville stævne passagerer, der benyttede deres ret til økonomisk kompensation i forbindelse med forsinkelse.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.