Arbejdspladsen er ikke nødvendigvis kun et sted, hvor danskerne slider i det for at få smør på brødet.

En ny undersøgelse viser, at en ud af syv danskere har haft sex på deres arbejdsplads. Sexolog er overrasket og peger på, at årsagen til de seksuelle eskapader på arbejdspladserne måske skal findes i fantasier om det farlige og forbudte.

Det er analysebureauet Wilke, der for Avisen.dk har spurgt 575 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år, om ’du nogen sinde haft sex på din arbejdsplads?’ 14 procent svarer ’ja’, 85,5 procent svarer ’nej’ og 0,5 procent svarer ’ved ikke’.

Undersøgelsens resultat overrasker sexolog og specialestuderende i psykologi, Cleoh Dharma.

»Sex på jobbet er en meget almindelig fantasi, men der er flere, der har gjort alvor af den, end jeg lige troede,« siger hun til Avisen.dk.

Sexologen forklarer, at mange par har mødt hinanden på arbejdspladsen - og det kan også være en del af forklaringen på, hvor 14 procent har gjort andet end at arbejde på arbejdspladsen.

»Hvis man er et par, der arbejder sammen sted, er det en naturlig fantasi lige at tage en ’quickie’. Især hvis man er nyforelsket og har svært ved at holde sig fra hinanden,« siger Cleoh Dharma.

Hun mener, at de sexglade arbejdende måske finder det ’farligt’ og ’forbudt’ at bruge kontorstolen til andet end at sidde på, gå sammen i kopirummet eller indtage et helt andet sted, hvor kolleger og chefer også kommer.

Sexologen påpeger, at det kan ’medføre meget følelsesmæssig rod, hvis det drejer sig om utroskab med en kollega.’

»Men er det din partner, du kaster dig over, kan sex på arbejdspladsen netop være et krydderi i forholdet, der er med til at styrke forholdet og symbiosen mellem parterne,« siger Cleoh Dharma til Avisen.dk.