Et af de nordjyske ’ofre’ for EBH Bank, som skulle være med i et planlagt tv-program på DR, som nu er blevet droppet, har kun mistet 650 kr. ved bankens krak. Men på skiltet, han stod med foran rullende kameraer foran Retten i Hjørring, stod: ’Tab for 600.000 kroner per indbygger i lokalområdet’.

Skiltet var en del af den demonstration, som DR torsdag aften viste i TV-avisen. Billeder som de fredag dybt beklagede at have bragt, da det viste sig, at demonstrationen var arrangeret og koordineret af et tv-hold, der arbejdede på en anden DR-produktion.

Bonderøve uden skilte

Ulf Nielsen er tidligere politimand og kører i dag rundt i sin blå varevogn og sælger spegepølse fra sin egen gårdbutik. Han havde inden bankens krak i 2008 købt aktier for 650 kr., så han som småaktionær kunne få lov at deltage ved EBH Banks generalforsamlinger i hallen i Fjerritslev.

Alligevel bad tilrettelæggeren bag det nu droppede program ham om at deltage i demonstrationen uden for Retten i Hjørring, hvor EBH Banks direktør var på anklagebænken.

- Jeg blev ringet op af tilrettelæggeren til et kommende program om bankkrakkenes ofre på DR, der synes, vi skulle ud til retten og demonstrere. Det var meget fint, for vi blev hentet i en minibus og kørt til Retten i Hjørring, hvor vi fik udleveret papskilte og en tusch, som tv-holdet havde med, så vi kunne skrive på skiltene, siger Ulf Nielsen.

- Sådan nogle bonderøve som os kunne ikke selv finde på sådan noget med at demonstrere med skilte, siger Ulf Nielsen.

Hvorfor er du inviteret, når du ikke har tabt flere penge på krakket, tror du?

- De var jo oppe i Fjerritslev og lede efter folk, der havde tabt penge på banken. Men der var nok ikke så mange, der ville være med. Men jeg har en klar holdning til banken, og derfor har de nok valgt mig, siger han.

DR1s kanalchef, Lotte Linde-gaard, svarede fredag aften ikke på BTs spørgsmål om, hvordan en mand, der kun har tabt 650 kr., kan bruges som et af de fem ofre, der sættes til at demonstrere mod EBH Banks ledelse i forbindelse med et program på DR.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.