Ifølge næstformanden i pædagogernes fagforening ved man godt, at man ikke skal hælde tændbar væske på et bål. Også selvom man ikke har den fulde pædagoguddannelse

- Det er helt forfærdeligt, siger næstformanden i BUPL, Birgitte Conradsen, om episoden fra Thisted, hvor en 6-årig dreng ved navn Magnus fik voldsomme forbrændinger i ansigtet i sin SFO.Det skete fordi en ansat på stedet, en pædagogisk assistent, hældte en brandbar væske på et bål. En stikflamme føg op og ramte drengen.

En pædagogisk assistentuddannelse tager to år og ni måneder, mens en pædagoguddannelse tager tre år og seks måneder.

- Jeg kan kun sige, at jo mere uddannelse og praktik man har, jo mere tænker man sig om. Men heldigvis er der jo meget få ulykker normalt i daginstitutionerne, siger Birgitte Conradsen.

Efter at den forfærdelige ulykke havde fundet sted, valgte personalet ikke at ringe til skadestuen, men at duppe den lille drengs forbrændte ansigt med våde klude. Først da hans storesøster tilfældigvis kom forbi og fik alarmeret forældrene, fik Magnus professionel hjælp. Det viste sig at forbrændingerne var så slemme, at Magnus blev overført til Rigshospitalet, hvor han blev vasket med koldt vand i 8-9 timer. Han skal blive på hospitalet i op til 12 dage, før lægerne ved, om han skal have transplanteret hud fra andre steder på kroppen over på ansigtet.



Ifølge Birgitte Conradsen er der ikke nogle konkrete retningslinjer på landsplan om, hvad man må og ikke må i daginstitutioner, når det kommer til fx. at brænde bål med børn i nærheden. Den slags aftales på kommunalt plan. Men alligevel mener næstformanden, at det ikke burde kunne finde sted.

- Man ved godt, uanset om man er pædagog eller pædagogisk assistent, at man ikke skal hælde brandbar væske på et bål. Den slags må bare ikke ske. Men nu var uheldet desværre ude. Nu ved jeg ikke, hvorfor personalet reagerede som de gjorde, men er man i tvivl, så skal man altid søge professionel hjælp i form af ambulance eller skadestue. Vi har jo ikke sundhedsviden som en spidskompetence, siger hun til BT.

Birgitte Conradsen havde, da BT snakkede med hende, ikke selv læst om den forfærdelige episode, men har alligevel en klar holdning. - Det lyder som om der er tale om en alvorlig forbrænding. Hvis et barn ender på Rigshospitalet, så skulle man måske have ringet til skadestuen, eller søgt en anden form for professionel hjælp, siger hun.