19 personer har fået medhold i, at de ikke skulle have fået reduceret deres erstatning.

En kræftsyg kvindes kamp mod Patientforsikringen og Patientankeskadenævnet fører nu til, at 19 patienter eller pårørende til patienter, der er blevet uhelbredeligt syge efter lægefejl, får en ekstra erstatning på 7,3 millioner kroner.

Patientforsikringen har rettet ind, efter Højesteret i juni gav den kræftsyge kvinde ret i, at hun og de andre ramte uretmæssigt havde fået reduceret deres erstatning, skriver Politiken.

- Patientskadeankenævnet og Patientforsikringen har som opfølgning på den dom, som Højesteret kom med for et halvt år siden, ændret praksis på området og har selvfølgelig også genoptaget de allerede afgjorte sager, der vedrører problemstillingen, siger Karen-Inger Bast, der er direktør i Patientforsikringen, til avisen.

Anne M., der fik sin sag for Højesteret, døde i marts og nåede altså ikke at høste frugten af Højesterets kendelse.

Hun havde brystkræft, der var blevet uhelbredelig, fordi lægen vurderede, at knuden ikke var ondartet. Men Patientforsikringen brugte ifølge Politiken netop det faktum, at sygdommen var uhelbredelig, til at skære en tredjedel af erstatning.

Sammen med sin mand startede hun en årelang kamp mod Patientforsikringen og senere Patientskadeankenævnet. Østre Landsret gav parret ret, men Patientskadeankenævnet tog sagen videre til Højesteret, der dog slog fast, at man ikke kan nedsætte en erstatning på den måde.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.