En model af det nye forlystelsesområde, der altså gør, at Tivoli bliver 600 m2 større til næste sommer
En model af det nye forlystelsesområde, der altså gør, at Tivoli bliver 600 m2 større til næste sommer Foto: Tivoli

Så er der kræs for vovehalse

Tivoli har netop offentliggjort, at de udvider haven med 600 kvadratmeter, hvilket gør plads til tre nye forlystelser - heriblandt en stor en til et tocifret millionbeløb

Det nye område skal stå klar til sommersæsonen 2013 og kommer til at fylde over 1200 kvadratmeter, afslørede Tivoli på et pressemøde mandag formiddag.

Udover den store endnu unavngivne forlystelse kommer der også to nye mindre forlystelser til. Alle tre kommer til at ligge i et nyt tematiseret område i den del af Tivoli, der kaldes 'Det Muntre Hjørne'. Temaet er inspireret af Københavns renæssancetid med bindingsværkshuse, mens forlystelserne kommer til kredse om stjerner, galakser og planeter - med udgangspunkt i den danske astronom Tycho Brahe.

For at få plads til forlystelserne er Tivoli nødsaget til at skille sig af med børnepariserhjulet 'Det Store Ur'. Desuden rives en inspektør-villa ud mod Bernstorffsvej ned på et af Havens få ubrugte hjørner og erstattes med nye huse i københavnerstil samt fontæner.

Det har taget Tivoli de sidste to år at planlægge det nye område. Den største af forlystelserne bliver kræs for vovehalse, eftersom det bliver en forlystelse, hvor man sidder i ørne-vogne og kører og spinner rundt i høj fart.

- Sidst Tivoli fik en helt ny stor var i 2009, hvor 'Vertigo' fløj med 100 km/t ind i Haven. Siden har vi tilført nye oplevelser på en række af de eksisterende forlystelser, men vi synes, at tiden er kommet til et løft i vores portefølje med helt nye forlystelsesoplevelser. Den nye teenageforlystelse er en spændende tilføjelse, fordi den både er sjov og vild, men også enestående, fordi dens lige kun findes enkelte andre steder i verden. Og så er vi glad for også at kunne tilbyde nye oplevelser til børnene, som forhåbentlig også lærer lidt af at stifte bekendtskab med det gamle København, Tycho Brahe og hans univers, siger administrerende direktør for Tivoli, Lars Liebst.

De to små forlystelser bliver et mindre droptower (som man kender fra 'Det Gyldne Tårn') samt klassikeren 'Den Lille Flyver' i ny forklædning, hvor børnene selv med en styrepind kan bestemme, hvor højt den skal flyve.

Nyheden er noget, der vækker begejstring ved organisationen Wonderful Copenhagen, som arbejder for, at København skal være en verdensby.

- Det er fantastisk, at byens gæster nu får mere plads og flere oplevelser i Tivoli. På en af byens allerbedste adresser. Vores unikke forlystelsespark har alle dage skabt overraskelser og har budt på uventede, eksotiske oplevelser fra Orienten, Asien og sidste år fra den russiske jul. Nu tager Tivoli modigt skridtet videre og lader planeter, stjerner, galakser og vores hjemlige Tycho Brahe inspirere og pirre lokale københavnere og byens mange gæster. Endnu en gang beviser Tivoli sit brede udsyn og sin åbenhed over for verden, siger administrerende direktør Lars Bernhard Jørgensen.

Det er Tivolis Udviklingsafdeling med underdirektør for drift og udvikling, Mogens Ramsløv, i spidsen, som har stået for arkitekturen, indretninger og designet.

Tivoli oplyser, at området i alt kommer til at koste et tocifret millionbeløb i den høje ende. Sommerperioden i 2013 begynder 11. april kl. 11.00

Vil man have en forsmag på, hvad der venter en, kan man se en video af den store forlystelse, der også står ved Coney Island, New York City, her:


SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.