Lyt til artiklen

Når udenlandske turister får stukket en parkeringsbøde i forruden under et besøg i hovedstaden, løber hver anden fra betalingen.

Det viser tal fra Københavns Kommune, der i 2013 og 2014 udskrev 22.500 p-bøder, som endnu ikke er blevet betalt, skriver metroxpress.

»Lige så snart vi kommer uden for landegrænserne, opstår der udfordringer, fordi vi ikke kan se, hvem ejeren af bilen er,« siger Charlotte Jakobsen, der er enhedschef for p-betalingsopfølgningen i Københavns Kommune, til avisen.

Netop derfor bruger kommunen to svenske inkassofirmaer, der har specialiseret sig i at inddrive gæld i udlandet.

»Vi gør det selvfølgelig både ud fra et princip om retfærdighed og økonomi. Men så længe der ikke er andre muligheder for at inddrive pengene, kan vi ikke gøre det bedre,« siger Charlotte Jakobsen.

De mange ubetalte parkeringsbøder får nu Flemming Steen Munch, Venstres gruppeformand i borgerrepræsentationen og medlem af Teknik- og Miljøudvalget, til at tage sagen op politisk i Københavns Kommune.

»Vi skal sikre, at alle midler bliver taget i brug for at kradse pengene ind fra udlændinge, for der er jo ingen nåde, når det drejer sig om danskere. Der skal være orden i tingene,« siger han til metroxpress.

Også i Aarhus har man store problemer med at få hentet pengene ind. I 2014 var det således kun en fjerdedel af de udenlandske bilister i landets næststørste by, der betalte deres p-bøde.

BNB