I videoen overfor kan du se, hvordan tyve bærer kasser med slik ud af Meny foran måbende kunder.

En 17-årig mand er torsdag blevet anholdt for mistanke om at stå bag mere end 30 organiserede tyverier i supermarkeder og på tankstationer. Det skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Et af de steder, hvor den unge mand skulle have stjålet varer fra, var hos Meny i Valby, hvilket Vicepolitiinspektør Charlotte Skovby bekræfter overfor BT.

Købmanden i Meny i Valby, Brian Rosenstand, havde for 20 dage siden fået nok. Derfor tyede han til alternative metoder for at fælde de tyve, der stjal i hans to Meny-butikker i Valby for en million kroner om året.

Han lagde en video op af tyvene, der gik ind og ud af hans butik med tyvekoster - helt utilsløret - hvilket er på kant med loven. Men det var Brian Rosenstand fuldt bevidst om.

»Hvorfor er det os, der skal straffes og dem, der skal skånes? Jeg er ikke nervøs for at blive straffet. Jeg VED, jeg bliver straffet,« sagde Brian Rosenstand tidligere til BT.

Han beklagede sig særligt over, at politiet ikke gør nok ved sagerne, da de ser dem som sager i 'småtingsafdelingen'.

»Men vi snakker ikke om, at der kan blive stjålet en slikkepind en gang i mellem. Det er organiseret kriminalitet, hvor tyvene stjæler for 8.000 til 10.000 kroner per gang. Jeg mister i omegnen af en million kroner om året på grund af butikstyveri,« sagde Brian Rosenstand og tilføjede:

»Det er grotesk. Vi er som detailhandel magtesløse, og der er ingen konsekvenser for butikstyvene.«

Brian Rosenstand har to MENY-butikker i Valby-området, der er hårdt ramt af butikstyverier.
Brian Rosenstand har to MENY-butikker i Valby-området, der er hårdt ramt af butikstyverier. Foto: Thomas Lekfeldt
Vis mere

Men nu kan købmanden altså glæde sig over, at en af personerne bag de organiserede tyverier er blevet anholdt i sagen.

Efterforskere sætter ham foreløbig i forbindelse med mindst 30 forhold af organiserede tyverier fra supermarkeder og tankstationer i København, på Vestegnen, Midtsjælland og i Nordsjælland.

Den anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Glostrup fredag med begæring om varetægtsfængsling. Indtil kan efterforskningslederen ikke frigive flere detaljer fra efterforskningen.

Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Brian Rosenstand har to MENY-butikker i Valby-området, der er hårdt ramt af butikstyverier. Overvågningsbilleder, hvor der bliver stjålet varer fra en af de to butikker.
Brian Rosenstand har to MENY-butikker i Valby-området, der er hårdt ramt af butikstyverier. Overvågningsbilleder, hvor der bliver stjålet varer fra en af de to butikker. Foto: Thomas Lekfeldt
Vis mere