Masho
Masho Foto: TV2 / frit

På søndag vil TV2 vise den lange og originale version af ’Adoptionens pris’. Sådan oplyste TV2 til BT fredag morgen.

Men nu er det alligevel ikke sikkert, at danskerne får lov til at se hele den hjerteskærende dokumentar om den lille etiopiske pige Masho, der bliver adopteret til Danmark. Et spørgsmål om rettigheder kan nemlig bremse den lange version af  dokumentaren fra at nå ud i danskernes stuer.

Det oplyser TV2 til bt.dk.

Ifølge TV2 vil man meget gerne vise den lange version af dokumentaren, indtil videre har man kun rettighederne til den korte version, og det vides endnu ikke, om det lykkes at få en kontrakt på plads omkring rettigheder til den lange version.

I dokumentaren følger man den lille pige Mashos, hvis  adoption til Danmark går frygtelig galt, da den lille pige har svært ved at falde til hos sin adoptionsfamilie i Holbæk. Efter flere års kamp ender Masho på et dansk børnehjem.

Mere end 1,2 mio. danskere så med, da Mashos skæbne blev rullet op i en kortere tv-version af dokumentaren mandag og genudsendt tirsdag aften, og siden har debatten om adoption floreret i det meste af Danmark.

Den første udsendelsen er en kort ud gave af instruktør Katrine W. Kjærs prisnominerede dokumentar ’Mercy mercy’. TV-versionen er blevet klippet og redigeret, så den passer ind i TV2s programflade og varer 53 minutter i stedet for de originale 90 minutter.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.