Moderen fuldstændig knust: - Som at stå midt i en gyserfilm...

Børn og Unge-udvalget i Kalundborg Kommune har i dag besluttet, at de 19 måneder gamle trillinger Magnus, Tobias og Ida skal tvangsfjernes fra moderen Heidi Rasmussen, der ikke skønnes at være i stand til at varetage omsorgen for børnene.

De tre børn vil blive anbragt i tre forskellige plejefamilier og dermed ikke, som moderen håbede, hvis hun ikke fik lov til at beholde dem hos sig selv, ved samme plejefamilie.

Moderen skal nu fraflytte det omsorgshjem, hvor hun har boet med børnene. Plejefamilierne er efter sigende fundet, og børnene vil formentlig komme hen til deres plejefamilier i om 14 dage.

Tvangsfjernelsen gælder i foreløbig to år.

Heidi Rasmussen er knust over Børn og Unges-udvalget beslutning.

- Det er som at stå midt i en gyserfilm. Det er vanvittigt at mine børn bliver taget fra mig. Jeg har hele tiden været der for dem. Når de ser mig, så kravler de op til mig og vil nusses og krammes. Jeg elsker mine børn, og nu skal jeg sige farvel til dem. Det kan jeg ikke holder ud, siger en grædende Heidi Rasmussen, da hun kommer ud fra udvalgs-mødet.

- Jeg kan ikke forstå, at de kan tage den beslutning på det grundlag. Jeg har gjort alt for mine børn. De har aldrig sultet eller haft røde numser, jeg har passet og plejet dem, men jeg har ikke kunnet stimulere dem, for jeg har manglet hænder til at nå alle de ting, der skulle nås. 

Heidis advokat Anders Brøndtved, siger, at de nu vil klage til Ankestyrelsen.

- De har slet ikke undersøgt den udvikling, der er sket med børnene i den periode, de har boet på Bagsværd Observationshjem sammen med Heidi. Beslutningen om en tvangsfjernelse er taget på baggrund af undersøgelser af børnene, som er blevet foretaget i midten af december. Det vil sige, at moren og børnene kun har haft tre uger sammen på hjemmet, inden de blev testet, og så har man ikke ville lave en ny test, der jo ville kunne vise en udvikling. Så man tvangsfjernet uden at vide, hvilken fremskidt børnene har opnået sammen med deres mor, siger Anders Brøndtved, der ike mener sagen er tilstrækkeligt belyst.

- Der mangler nye undersøgelser, og der er oplysninger i sagen, som man vælger at se helt bort fra, siger Anders Brøndtved.

Normalt kan man kun tvangsfjerne børn i et år, første gang de tvangsfjernes. Men fordi Kalundborg Kommune lavede en akut tvangsfjernelse i oktober, som senere blev underkendt af Børn og Unge-udvalget, så tæller denne nye tvangsfjernelse som nummer to. Derfor må Heidi lide den tort, at udvalget ikke vil tage stilling til hende og hendes børn fælles fremtid før om to år.

I de to år vil Heidi som minimum kunne se børnene en time om måneden pr. barn.

- Nu skal jeg bare hjem og kramme dem. Jeg skal nok forlade Observationshjemmet allerede i morgen. Det bliver så forfærdeligt, siger Heidi.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.