Det får ikke nogen umiddelbar konsekvens for 'Champagne-drengen' Mads Dinesens videre færd i TV3-programmet 'Kræsne købere', at han onsdag morgen blev anholdt af politiet og sigtet for bedrageri i millionklassen. 

Det fortæller TV3's pressechef Søren Hedman til bt.dk.

- Vi har afsluttet optagelserne til næste sæson af 'Kræsne købere', så umiddelbart får det ikke nogen konsekvens. Lige nu er der tale om en sigtelse og en anholdelse, og så må vi se, hvis det ender med en tiltale, hvad det får af konsekvenser, siger Søren Hedman. 

Så længe Mads Dinesen er sigtet og ikke tiltalt i sagen, får det ingen konsekvenser for hans deltagelse i programmet.

- Vi vil ikke på nuværende tidspunkt tage nogle konsekvenser af det, vi er ikke en domstol. Så vi skal ikke dømme nogen mennesker. Vi afventer, hvad der sker i sagen, siger Søren Hedman, der dog understreger, at man fra TV3's er meget opmærksomme på sagens videre udvikling. 

Mads Dinesen medvirkede sammen med flere andre boliginteresserede i programmets første sæson, hvor man følger flere forskellige deltageres jagt efter drømmeboligen - gerne i den to-cifrede millionklasse. Også selvom Mads Dinesen slet ikke havde alle de penge, han tidligere har givet udtryk for.   

- Han har været en god og fantastisk deltager i første sæson, og det er han sådan set også i anden sæson. Præmissen har aldrig været, at deltagerne skulle have mange penge. Ingen af deltagerne i har skulle dokumentere deres privatøkonomi på nogen som helst måde, siger Søren Hedman og fortsætter:

- Formålet med programmet er ikke, at man nødvendigvis skal købe en bolig. Formålet med programmet er, at man følger dem i processen med deres smag, hvad de kan lide, hvad de ikke kan lide. Og der har Mads været en fantastisk deltager.

Det er endnu meget hypotetisk, hvad en eventuel konsekvens kan blive for Mads Dinesen, hvis sigtelsen bliver til en tiltale. Dog kan en af dem blive, at han bliver klippet ud af programmet.

- Man kan godt redigere en person ud af et programmet, netop fordi han ikke er bærende. Og vi følger sagen intenst, for vores program har mange seere, og derfor har vi også en forpligtelse og et ansvar over for dem. 

Et af anklagepunkterne i sigtelsen mod Mads Dinesen går på, at have forfalsket en kapitalforhøjelse i et af sine selskabet, hvilket han ifølge sin advokat Ole Schmidt kan have brugt til at dokumentere en kapital på omkring 14 millioner kroner over for TV3 før optagelserne til første sæson begyndte.

Et sådan dokument afviser Søren Hedman dog at have set.

- Han har aldrig vist TV3 sådan et dokument. Han har fremlagt et dokument over for produktionsselskabet, som producerer programmet til os. Men vi har aldrig bedt om dokumentation, han er selv kommet med den, siger Søren Hedman og fortsætter med at slå fast:

- Indtil videre bliver der ikke foretaget nogle konsekvenser. Det kan jo være, at der er en rigtig god forklaring, det ved vi ikke endnu. Det må politiet finde ud af.

Andre læser også