Tirsdag aften forlod digteren Yahya Hassen et interview på TV2 News i vrede.
Tirsdag aften forlod digteren Yahya Hassen et interview på TV2 News i vrede.

I tre minutter fik Yahya Hassan lov til at få afløb for sine frustrationer på direkte tv tirsdag aften. Nu forklarer TV2s Allan Silberbrandt, hvorfor han ikke afbrød ham.

Allan Silberbrandt forsøgte tirsdag aften at interviewe den kontroversielle digter og politiker Yahya Hassan omkring hans eksklusion fra Nationalpartiet, hvor han var folketingskandidat. Men den erfarne nyhedsvært nåede kun at stille et enkelt spørgsmål, inden 20-årige Yahya Hassan tog styringen og leverede en længere talestrøm med skarp kritik af politiet.

’Først og fremmest, er du blevet ekskluderet af Nationalpartiet?’, spurgte nyhedsværten. Yahya Hassan svarer på spørgsmålet, men herefter kørte han sit helt eget løb.

Nu forklarer Allan Silberbrandt overfor TV2, at han ikke er utilfreds med, hvordan interviewet udviklede sig, og at man som journalist skal respektere folks forskellighed.

TV2

»Hvis nogen synes, jeg skulle have afbrudt ham, så mener jeg, det er forkert. Jeg synes, at folk har lov til at komme til orde, og at det er vores job som journalister at formidle andre menneskers synspunkter. Det er hele kernen i det,« siger den erfarne nyhedsvært til TV2.

Tirsdag blev den 20-årige Yahya Hassan ekskluderet fra Nationalpartiet, blandt andet efter en politijagt og mistanke om narkokørsel, og det var i den anledning, at TV2 havde inviteret ham i stationens studie i Aarhus.

På et tidspunkt forsøger Allan Silberbrandt dog at stoppe den unge digter og politiker med ’Hallo. Hallo.’, men Yahya Hassan fortsætter sin talestrøm, som særligt var en kritik af politiets behandling af ham.

TV2

I en utilfreds tone fortæller Yahya Hassan, hvordan han føler sig for chikaneret, forfulgt og aflyttet af politiet. Men han kommer også ind på flygtningedebatten, at han kommer med en ny digtsamling og bandeordene blev der heller ikke sparet på.

Til TV2 siger Allan Silberbrandt, at han i øjeblikket bevidst valgte ikke at afbryde ham, som man måske ellers ville gøre i et kritisk interview. Han havde med i sine overvejelser, at Yahya Hassan er en voksen mand og en politiker, men også en digter, og at det derfor kunne være et kunstnerisk udtryk. For det skal der også være plads til, ifølge nyhedsværten.

Yahya

Til sidst i interviewet rejste Yahya Hassan sig op, tog sin mikrofon af og inden han gik, fik Allan Silberbrandt en mindre undskyldning med på vejen.

’God aften til dig. Jeg synes, du er en fin fyr, og jeg kan faktisk godt lide dig. Undskyld tonen. Hej – og hils Pia.’

Se hele interviewet her:

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.