Vanvidsbilisten fra Brabrand gik ikke manges næser forbi, da han i oktober for rullende kamera kørte modsatte vej rundt om et helleanlæg og drønede direkte over for rødt lys med rygende hjulspin.

Ayub Sedigh, som er vanvidsbilistens borgerlige navn, blev efterfølgende lagt for had, da han udtalte til journalisten, at han altid kørte over for rødt, og at han ikke 'gad spilde sin tid på at vente på en lygte'.

Men nu viser det sig, at det måske er TV 2 selv, der har opfordret den unge mand til at skeje ud på kørebanen.

Østjyllands Politi offentliggør således onsdag, at man sigter TV 2 Østjylland, der i første omgang bragte billederne, for at opfordre den mandlige bilist til dårlig kørsel.

Østjyllands Politi bekræfter, at der er rejst sigtelse mod to medarbejdere ansat ved TV 2 Østjylland og TV2 Østjylland for medvirken til overtrædelse af færdselsloven, og at der er foretaget efterforskning, der underbygger den sigtelse.

Politiinspektør Jan Andersen ønsker ikke at kommentere sagen yderligere.

TV 2 Østjylland har ikke ønsket at udtale sig til politiet om sagen, men afviser anklagerne overfor BT.

 - Vi kan ikke konstatere så meget andet, end at vi har fået en sigtelse, og det tager vi til efterretning, siger redaktionschef Morten Brøcker.

Men har i opfordret bilisten til at køre råddent?

- Vi kunne ikke drømme om at opfordre nogen til at begå ulovligheder, siger Morten Brøcker.

TV 2 Østjylland bragte det omstridte indslag i forbindelse med en kampagne for sikker trafik, hvor de blandt andet via en række klip påviste dårlig kørsel i Østjylland.Nu skal anklagemyndigheden tage stilling til, om der er grundlag for at rejse tiltale i sagen. Sagens skal dog først forelægges rigsadvokaten.

Andre læser også