Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Kvindelige vejrværter har skabt stor debat i Norge, hvor norsk TV2 indrømmer, at kanalen bevidst brugere kvinder frem for mænd til vejrudsigten. TV2 Danmark vil bare have de bedste, siger redaktøren.

Når vejrudsigten bliver vist på TV2 i Norge, er det altid en kvinde, der guider seerne mod enten paraply eller solbriller. Og det er en hel bevidst strategi. Men danske TV2 afviser at skele til køn, når vejrværterne vælges.

- Vi har den strategi, at vi gerne vil have de bedste vejrværter. Hovedkriteriet er, at de er gode formidlere, dygtige fagligt og kan fortælle, hvordan vejret bliver, siger Ninna Kokholm, der er redaktør for vejret på TV2 i Danmark.

I Norge raser kønsdebatten efter en klage om diskrimination af mænd som vejrværter er blevet sendt til Norges ligestillings- og diskriminationsombudsmand.

Men TV2 Norge afviser at ændre praksis.

Ninna Kokholm vil ikke blande sig i sagen fra Norge, men understreger, at de ikke har ydre præferencer, når de ansætter vejrværterne.

- Vi skeler ikke til køn eller alder, men vi vil gerne både have ung og gammel og bestemt også begge køn, siger hun.

Klagen til den norske ombudsmand blev sendt af en TV-seer, der følte sig provokeret af de manglende mænd, fordi det i hans øjne er diskrimination.

- Det er vedtaget ved lov, at kvinder og mænd er ligestillede på arbejdsmarkedet. Jeg mener, at det er helt uetisk at bryde loven bevidst, siger pensionisten Agnar Støverud, der står bag klagen, til det norske medie VG.

På TV2 i Danmark er der ifølge Ninna Kokholm flere mandlige end kvindelige vejrværter. Hovedparten af vejrværterne på både TV2 og Danmarks Radio er uddannede meteorologer.

Andre læser også