Tv-lægen Charlotte Bøving har måtte bytte om på rollerne og selv blive patient. I 2016 fik hun konstateret kræft i tarmene, og selvom hun er blevet opereret, så har hun stadig kræft i to lymfeknuder.

Nu har hun fået en god nyhed. De to lymfeknuder er vokset minimalt siden hendes sidste tjek, og det er meget positivt. Tv-lægen modtager ikke kemobehandling, så hun kan kun kureres, hvis hun bliver opereret.

»Jeg kan ikke få kemo, for mine celler er for langsomme. Derfor bliver jeg nødt til at vente på, knuderne vokser sig store nok til, at lægerne kan se, hvad der er kræft, og hvad der er almindelige lymfeknuder. Så vil de åbne mig op og fjerne dem,« fortæller hun til BT.

Kræften har fået Charlotte Bøving til at nyde livet fuldt ud. Hun går meget op i at leve i nuet og blive ved med at leve sundt, sove nok og generelt holde sig i gang. Hun gør alt, hvad hun overhovedet kan for at styrke og vedligeholde sit immunforsvar.

Den næste periode bliver præget af venten. Hver tredje måned skal lægen have taget blodprøver og hvert halve år skal hun scannes, for at lægerne kan se, hvordan knuderne udvikler sig.

»Som jeg siger, så handler det her om biologi og ikke matematik. Og biologi kan man ikke styre.«

I mellemtiden sørger lægen for at lave ting, hun elsker og synes er vigtige.

»Jeg nyder livet og fortæller hver dag de mennesker, der er tæt på mig, at jeg elsker dem.«

Hun har også en opfordring til danskerne.

»Et godt råd, jeg gerne vil give, er, at du altid skal bringe mere til bordet, end du tager,« afrunder hun.