Camilla Plum valgte allerede i en tidlig alder at frasige sig retten til flere millioner kroner. I stedet skulle de mange penge bruges på at støtte idealistiske formål.

De fleste kender nok Camilla Plum som kogekonen, der laver mad på DR2 fra sin økologiske gård Fuglebjerggaard.

Arveafkald

Men historien om Camilla Plum er også den om kvinden, der gav arveafkald på 70 millioner kroner. Pengene kom fra hendes mor, der var ud af familien bag den internationale betonkoncern H+H.

I stedet for selv at bruge millionerne placerede Camilla Plum pengene i sin afdøde mor, venstrefløjsaktivisten Lise Plums fond, der støttede idealistiske formål.

Moderen drev også Danmarks første økologiske restaurant ’Cap Horn’ i Nyhavn. Den overtog Camilla Plum i 1991, og i nogle år regerede hun ved komfuret i restauranten.

Uddannet arkitekt

Camilla Plum er født i 1956 og er oprindeligt uddannet arkitekt, men optræder i dag som gastronom, foredragsholder og forfatter. Hun har siden 1997 drevet den økologiske gård Fuglebjerggaard i Nordsjælland og har skrevet flere bøger om madlavning, havebrug og bagning. Samtidig har hun bl.a. lavet DR2-madprogrammerne ’Boller af stål’ og ’Camilla Plum og den sorte gryde’.

Camilla Plum har fire børn sammen med sin fraskilte mand Per Kølster.