TV 2 Nyhedernes redaktionschef, Hans Peter Blicher, mener ikke, at de gjorde noget galt, da de valgte at interviewe en af de demonstranter, DR selv havde fragtet op foran retten i Hjørring i forbindelse med EBH-sagen.
TV 2 Nyhedernes redaktionschef, Hans Peter Blicher, mener ikke, at de gjorde noget galt, da de valgte at interviewe en af de demonstranter, DR selv havde fragtet op foran retten i Hjørring i forbindelse med EBH-sagen. Foto: TV GRAB
Redaktionschef for TV 2 Nyhederne Hans Peter Blicher mener ikke, at man gjorde noget galt, da TV2 interviewede en af demonstranterne fra DRs iscenesatte demonstration torsdag formiddag foran retten i Hjørring.

Fredag tog TV 2 ellers stærk afstand fra DR's brug af billederne i tv-avisen fra fupdemonstrationen, som var konstrueret i forbindelse med en DR-dokumentar om EBH-bankens kursmanipulation. Bl.a. sagde Hans Peter Blicher fredag til Politiken, at der ikke herskede tvivl om at det var et 'amatørteater'. Han beklagede dog, at TV 2 News havde valgt at bruge dækbilleder fra fupdemonstrationen, selvom de havde fået besked på ikke at bruge dem.

- Det var pisse ærgerligt. Men ellers bruger vi ikke billederne, sagde han fredag til Politiken.

Men lørdag har BT erfaret, at TV 2 brugte meget mere end dækbilleder. I TV 2 Nyhederne kl. 19.00 torsdag den 3. januar, talte tv-stationen med Winther Sønderhaven - en af de demonstranter, DR selv havde valgt at fragte til Hjørring. Han udtrykte sin harme over den tidligere EBH-ledelses dispositioner.

Hans Peter Blicher mener dog ikke, at TV 2 har gjort noget galt i den situation. Det forklarer han til bt.dk lørdag.

Hans Peter Blicher, hvorfor har I ikke også været ude at sige, at I også talte med en af de her demonstranter, som DR selv havde fragtet til Hjørring?


- Demonstranten taler som sig selv. Han er den, han er. Og vi tjekker, at han er den, han er. Hvordan, han er kommet derop, kommer jo ikke hans holdninger ved.

Men han er jo stadigvæk en del af den her 'fupdemonstration', er han ikke?

- Det synes jeg ikke. Han taler for den, han er. Han står ikke med et skilt, vi har givet ham. Jeg gider egentlig ikke blandes ind i den her diskussion. Det er ikke os, der har lavet det stunt. Jeg synes, det er et pseudospørgsmål. Det er jo ikke TV 2, der har arrangeret den demonstration. Hvorfor skal jeg stå til regnskab for det?

Men I taler jo stadig med den her demonstrant?

- Det er på et tidspunkt, hvor vi er ret meget i tvivl om, hvad der egentlig foregår. Så siger jeg: Manden repræsenterer jo stadigvæk sig selv. Han har jo stadigvæk en holdning. DR skal jo ikke fratage hans ytringsfrihed, fordi de har ham med i et eller andet åndssvagt teater. Skulle han så ikke have mulighed for at sige, hvad han mener, fordi han er med i et teater? Det er sgu da et mærkeligt spørgsmål.

Også TV2 Nord brugte torsdag både billeder af og deltagere i demonstrationen.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.