Mere end 3.000 danskere har allerede meldt deres ankomst til København på lørdag, hvor de vil vise deres støtte og solidaritet med de mange flygtninge, der lige nu strømmer op mod Europa fra især Syrien.

'Vi vil tale ud mod de dødbringende grænser, der er blevet skabt i vores navn. Også i København vil vi sige velkommen,' lyder det i beskrivelsen af begivenheden, der går under navnet '#RefugeesWelcome - Copenhagen' på Facebook.

Begivenheden i København den 12. september vil ske på samme tid, som lignende protester finder sted andre steder i Europa.

Læs også:

På nuværende tidspunkt er der annonceret arrangementer i mere end 40 europæiske byer, hvor de tilmeldte alle vil bakke op om at hjælpe de tusindvis af mennesker på flugt og mindes de mange, der har mistet deres liv på den farefulde færd over Middelhavet i overfyldte smuglerbåde eller gemt bag i lastvogne uden adgang til ilt.

'Vi kan ikke blive ved med at lade tusinder dø i forsøget på at nå Europa i deres søgen efter sikkerhed, håb og en chance for at leve. Vi kan ikke tie længere, imens vores politikere og medierne stigmatiserer disse mænd, kvinder og børn som trusler og som byrder', skriver folkene bag arrangementet i København på Facebook og fortsætter:

'Vi kan ikke lade vores stater lukke vores grænser og bygge hegn og mure til at holde folk i nød ude. Det er ikke hvad Europa skal stå for.'

Læs også:

Folkene bag arrangementet i Europa opfordrer derfor de tilmeldte til at protestere, holde velkomstfester og vælte grænser.

'Europas fremtid er på spil. Vil vi have et Europa af pigtråd, mure og hegn? Eller vil vi have et Europa, hvor solidaritet og medmenneskelighed prioriteres og hvor de, der ankommer, kan genopbygge deres liv med den værdighed, respekt og støtte de fortjener?' slutter de beskrivelsen af arrangementet.

Det er endnu ikke besluttet, hvor i København arrangementet skal finde sted lørdag.

Udover i København vil der også være lignende begivenheder i blandt andet London, Glasgow, Dublin, Berlin, Amsterdam, Oslo, Stockholm, Madrid, Istanbul og Prag.

Også i Aarhus har man planlagt en event for at byde flygtningene velkommen til Danmark.

Læs også: