Den nye bro, der er i gang med at blive konstrueret og vil blive kaldt Kronprinsesse Marys Bro, over Roskilde Fjord, ser ud til at betyde et stort greb i tegnebogen for de borgere, der hver dag skal krydse broen for at komme på arbejde.

Det skriver TV 2 Lorry.

Udsigten til at skulle punge dyrt ud for at benytte broen har fået mange borgere i Frederikssund til at samle sig. Ind til nu er der samlet 11.000 underskrifter sammen mod brugerbetalinger på broen.

Lars Brinch og hans familie er nogle af dem, der har skrevet under mod brugerbetaling på broen. Med familiens bevægelsesmønstre har de regnet ud, at det vil koste dem 17.000 kroner årligt at benytte broen.

Den store tilslutning til modstanden mod brugerbetalingen har kastet reaktioner af sig. Transportsminister Ole Birk Olesen (LA) vil nemlig nu mødes med gruppen af borgere og lytte til deres synspunkter. Mødet sker fredag klokken 11, hvor de to parter mødes, og underskrifterne bliver overdraget-

»Vi håber, at transportministeren vil indse, at det er galimatias, at der skal være brugerbetaling på en broforbindelse, der er blevet syltet gennem en årrække, og som vil være konkurrenceforvridende for erhvervsdrivende i Hornsherred,« siger Susanne Bartholin, der leder gruppen, som har tilsluttet sig modstanden mod brugerbetaling, til TV 2 Lorry.

Foto: Google Maps
Vis mere

Det er endnu ikke bestemt, hvad taksterne for at køre over broen skal være. Men det er bestyrelsen for selskabet Fjordforbindelsen Frederikssund, der har ansvaret for at bestemme taskterne.

I anlægsloven fra 2013 er der lagt op til, at personbiler skal betale 14 kroner, og lastbiler og busser koster skal betale 41 kroner.

Hvis missionen for borgerne omkring Roskilde Fjord om at kunne køre på broen gratis skal blive en realitet, så kræver det, at Folketinget vedtager en ny anlægslov for projektet.

Transportministeriet har regnet ud, at cirka 13.000 biler vil krydse broen dagligt.

Broen bliver knap 1,4 kilometer lang og bliver 4-sporet. Konstruktionen af broen startede i marts 2017 og afsluttes i 2019. Der er lagt op til, at den bliver finansieret af brugerbetaling.

Byggeriet af broen har kostet to millarder kroner.