Op mod 80 aktivister har dagen igennem drevet kispus med politiet i Østerild Klitplantage i Thy, hvor træer skal fældes i forbindelse med opførelse af et nyt nationalt testcenter for vindmøller. Især en person har været særlig problematisk for ordensmagten.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>- De ca. 80 aktivister der er derude render og kravler op i træerne. Vi havde især problemer med en person, der sad i timevis i et 12-14 meter højt fyrretræ, siger Ralf Hove Larsen, der er leder af lokalpolitiet i Thisted. 

Politiet gjorde, hvad de kunne for, at overtale manden til at komme ned. Men ned det ville han ikke.
 
SE ALLE BILLEDERNE: Aktivister i trætoppe og bare numser i Østerild

- Det var en lidt atypisk situation, da vi ikke rigtigt kunne gøre noget. Han ville jo ikke kravle ned igen, og vi kunne ikke få en stigevogn hen til træet. Derfor måtte vi derfor placere nogle bløde grene henne under træet, så de kunne afbøde et eventuel fald. Derudover sørgede vi for at have en ambulance klar i nærheden, forklarer betjenten.

Så galt gik det heldigvis ikke. Den trodsige aktivist, der er utilfreds med, at 266 hektar skov skal fældes i området, kravlede nemlig selv ned, hvorefter han stak af.

- Vi ved hvem han er, og han vil ligesom de andre seks vi har frihedsberøvet i løbet af dagen, blive sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen, og han vil derfor nok få en bøde. Fem af de seks personer er efter en tur på politistationen i Thisted blevet løsladt igen. Politiet oplyser, at fældningen af træer nu skrider planmæssigt frem. Den lokale betjent havde helst set, at der slet ikke havde været noget ballade i området. Alligevel roser han aktivisterne for deres opførsel. 

- Indtil nu har der været tale om passiv modstand, og jeg synes, det er glædeligt, at det trods alt holdes på det niveau.
 
Demonstrationerne ved Østerild har indtil nu forsinket træfældningen i halvanden uge.