33-årige Michael Viuff har fået sendt en kæmperegning videre af kommunen.
33-årige Michael Viuff har fået sendt en kæmperegning videre af kommunen. Foto: Ludvig Dittmann

'Det glade vanvid' siger advokat om sag, hvor kommune har sendt millionregning videre til handicappet mand

JydskeVestkysten kan i dag fortælle, en handicap-hjælper har stævnet Kolding Kommune for en halv million kroner efter forringede arbejdsvilkår. Men kommunen har sendt regningen videre til den handicappede selv, den 33-årige Michael Viuff, fordi kommunen mener, at han er den reelle arbejdsgiver for hjælperen.

Handicap-hjælperen Jan Hansen har via FOA stævnet kommunen for 563.297,76 kroner, efter der som følge af en lovændring skete ændringer i hans ansættelsesforhold.

- Det overrasker mig, at sagen er kommet så langt. Jeg forstår ikke, hvorfor jeg skal indblandes, siger Michael Viuff til JydskeVestkysten.

Dels kan kommunen og FOA ikke blive enige om, hvorvidt der overhovedet er grundlag for at søge erstatning, og dels er parterne uenige om, hvem der reelt er arbejdsgiver for handicap-hjælperen.

Advokat Carsten Hove kan heller ikke forstå, hvordan hans klient Michael Viuff, der er lam fra skuldrene og ned, kan være ansvarlig for ansættelsesforholdene.

- Det her er det glade vanvid. Kolding Kommune kan da ikke i fulde alvor mene, at den handicappede skal stå med det ansvar, siger advokat Carsten Hove, som fører sagen for Michael Viuff.

Også FOA, der fører sagen for handicap-hjælper Jan Hansen, er af den opfattelse, at Kolding Kommune og ikke den handicappede selv er arbejdsgiveren. Også selvom det i praksis fungerer således, at den handicappede selv ansætter sine hjælpere.

- Det er et underligt trekantdrama, vi har her. Michael risikerer at blive gjort ansvarlig for handlinger, som Kolding Kommune har foretaget, siger konsulent ved FOA, Mumme Thing, til avisen.

Fordi sagen er af principiel karakter, skal den nu føres ved Vestre Landsret, og Michael Viuff har derfor fået bevilliget fri proces.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.